MENIU

Ţigările iQOS ne spionează! Avertismentul transmis de un fost angajat Philip Morris

Tigarile iQOS ne spionează, spune un fost angajat al Philip Morris. Iată ce date colectează despre cei care le folosesc! 

Tigarile iQOS. Spre deosebire de ţigările tradiţionale, ţigările electronice, precum iQOS, conţin o serie de circuite electronice care permit să colecteze informaţii despre cei care le folosesc. Dezvăluirea a fost făcută de un fost angajat al companiei americane Philip Morris. Shiro Masaoka, care a lucrat la Philip Morris în Japonia în perioada 2012-2016, spune că datele ar putea să fie folosite în scopuri comerciale.

În schimb, Philip Morris declară că utilizează datele doar pentru a remedia defecțiunile.

 

Tigarile iQOS. O companie canadiană specializată în domeniu spune că iQOS este echipat cu două microcontroler, inclusiv unul care are capacitatea de a înregistra informații de utilizare a ţigărilor electronice care ar putea fi apoi transmise companiei Philip Morris. Din descrierea produsului, datele ar putea include detalii precum numărul de fumuri trase de către un utilizator și de câte ori o persoană a fumat dispozitivul într-o anumită zi, potrivit TechiaSights Inc.

Tigarile iQOS. După prezentarea acestor informaţii, Philip Morris a precizat că datele pe care le colectează dispozitivul nu sunt legata de cel care îl foloseşte. "Datele colectate nu sunt legate de un consumator anume, ci doar de dispozitivul pe care acesta îl foloseşte", a spus acesta.