MENIU

Ți-a ocupat cineva locul de parcare? Cum să folosești legea pentru a-i veni de hac intrusului

Dacă te-ai trezit vreodată cu locul de parcare ocupat de altcineva, fără nicio justificare sau aprobare, ai de-a face cu un ocupant ilegal. Aceasta este o situație extrem de frustrantă și deranjantă, mai ales când ai dreptul legal de a utiliza acel loc. Însă, cu ajutorul legii, poți încerca să-i veni de hac intrusului și să recuperezi locul de parcare care îți aparține de drept.

Atunci când te confrunți cu un ocupant ilegal al locului de parcare, este important să cunoști drepturile tale și să acționezi în conformitate cu legea. Există anumite proceduri legale pe care poți să le urmezi pentru a rezolva această problemă.

În contextul urbanizării accelerate și creșterii numărului de autovehicule, parcările reprezintă un aspect esențial al vieții cotidiene. Acestea sunt gestionate în mod obișnuit de autorități publice locale, instituții subordonate primăriilor sau companii private specializate în acest sens. O parte din aceste locuri de parcare pot fi închiriate pe diferite perioade, pentru a asigura un acces rezervat și exclusiv posesorului de autoturism.

Luăm, de exemplu, situația din București, unde posesorul unei mașini poate opta să închirieze un loc de parcare, amplasat în spatele blocului, pe o perioadă de 12 luni. 

Dar, poți descoperi că altcineva ți-a ocupat locul de parcare, pentru care tu plătești chirie.

În mod normal, șoferii care parchează pe un loc de parcare care nu e al lor, lasă numărul de telefon în fereastră. Astfel, proprietarul acelui loc îl poate suna, pentru a-și muta mașina.

România își cere drepturile: Cristian Terheș solicită sprijinul Parlamentului European pentru recuperarea tezaurului ținut abuziv în Rusia

Dar sunt cazuri în care, din neatenție sau nepăsare, un șofer parchează pe locul altcuiva, fără să lase numărul în geam. Ce poți face într-o astfel de situație? Fie aștepți până revine la mașină, fie apelezi la singura variantă legală prin care îți poți elibera locul.

Suni la Poliția Locală și să raportezi problema. Un echipaj va fi trimis către tine, iar șoferul care a parcat neregulamentar va fi amendat iar mașina acestuia va fi ridicată. Deci, pe lângă amenda pentru parcare neregulamentară, va plăti și taxa pentru transportul și depozitarea mașinii.

Problema este că această variantă este destul de anevoioasă. Pentru că nu întotdeauna Poliția Locală răspunde prompt la astfel de solicitări. Iar mașinile de ridicare s-ar putea să ajungă cu dificultate, scrie ProMotor.

Dar, aceasta e singura variantă legală prin care te poți răzbuna pe un șofer care ți-a ocupat locul de parcare.

Legea 273/2020 reglementează condițiile în care pot fi ridicate mașinile parcare neregulamentar. Iar folosirea fără drept a locului de parcare aflat pe spațiul public poate fi amendată cu până la 2.500 de lei.

Revelații îngrijorătoare: Un sfert dintre americani cunosc pe cineva care a murit din cauza vaccinului anti COVID-19

Mai multe articole despre:
loc de parcare sofer masina ocupant ilegal