MENIU

The Times: "România a rămas aceeași țară nebun de frumoasă"

The Times elogiază România şi Clujul

Unul din jurnaliștii de marcă ai celebrului cotidian "The Times", liderul presei de calitate din Marea Britanie, a publicat un editorial în care elogiază Clujul și România pentru realizările obținute după Revoluție, în contextul curentului de opinie critic la adresa românilor și bulgarilor, indus de tabloidele englezești.

A trecut ceva vreme de când mi-am zdrobit bicicleta într-o barieră de la capătul lungului coborâș care te duce în Cluj, dar, într-un fel, ăsta era scopul, nu-i așa?”, își începe jurnalistul Gile Whittel articolul de opinie.

"Pe atunci, România încă se liniștea de pe urma fluxului de adrenalină provocat de Revoluție. Al doilea său oraș nu era un loc sigur sau fericit. Etnicii unguri îi priveau pe etnicii români suspicios și îi învinovățeau pentru Ceaușescu. Mâncarea era încă puțină și scumpă pentru toți, inclusiv pentru mine.

Și priviți acum la ei! Au supermarketuri, autostrăzi, democrație, pașapoarte de UE, spitale care acceptă cardurile noastre de asigurări și avocați deștepți, vorbitori de engleză, care să ne reprezinte când dăm de dificultăți în a închiria o proprietate pentru concediul la Marea Neagră”, scrie jurnalistul, scrie transilvaniareporter.ro.

Acesta mai spune că România a rămas aceeași țară "nebun de frumoasă", ca pe vremea când Ceaușescu nu lăsa pe nimeni să intre sau să iasă, dar mult mai deschisă și mult mai puțin coruptă.

Citeşte mai mult transilvaniareporter.ro.

Mai multe articole despre:
Times elogiu cluj times