MENIU

Testul care îţi spune cât vei trăi. Încearcă să faci acest exerciţiu fizic

Testul care îţi spune cât vei trăi. Încearcă să faci acest exerciţiu fizic

Conceput de doctorul Claudio Gil Araujo, exerciţiul de mai jos îţi poate arată ce speranţă de viaţă ai. Este un test fizic simplu care se poate efectua oricând în locuinţa ta şi care îţi arată cât de mult echilibru ai, care este gradul de flexibilitate şi puterea deţinută.

Problemele de echilibru şi lipsa de formă fizică cresc riscul de căderi periculoase, accidente şi pot dauna sănătăţii cardiovasculare.

Testul poartă denumirea de aşezare-ridicare, durează doar câteva secunde şi poate fi realizat acasă.

În primul rând, îmbracă-te comod şi concentrează-te asupra exerciţiului.

Testul începe stand drept cu picioarele uşor depărtate. Ulterior încearcă să te aşezi încrucişând picioarele, fără să te ajuţi de mâini.

După ce te-ai aşezat confortabil trebuie să te ridici tot în aceleaşi condiţii: cu picioarele încrucişate şi fără ajutorul mâinilor.

Cum se calculează testul

Calculul este foarte simplu, acordă-ţi câte 5 puncte pentru fiecare aşezare corectă şi alte 5 pentru ridicare. Dacă ai folosit o mâna sau un picior pentru a te ajută trebuie să scazi câte un punct, iar dacă îţi pierzi echilibrul va trebui să scazi jumătate dintr-un punct. De asemenea, trebuie să scazi jumătate de punct dacă tremuri sau dacă mişcarea devine greoaie.

Dacă ai obţinut mai puţin de 8 puncte, atunci şansele de deces în următorii şase ani sunt două ori mai mari decât în cazul celor care au obţinut maximul de puncte.

Sursa: bzi.ro