MENIU

Testul care îţi arată cât de sănătos eşti. Durează doar 30 de secunde

<p>Testul care &icirc;ţi arată c&acirc;t de sănătos eşti. Durează doar 30 de secunde</p>

Te încurci în tabelele care calculează greutatea ideală? Avem pentru tine un test extrem de simplu pe care îl poți folosi la tine acasă pentru a verifica dacă ai o greutate normală.

Indicele de masă corporală nu mai este singura modalitate de a verifica sănătatea cuiva. Ultimele cercetări au arătat ca o treime din copiii care au un index de masă corporală normal au risc de a dezvolta o boală din cauza obezității.

Există un test simplu, fără ajutorul cântarului sau metrului care te poate ajuta să afli dacă prezinți riscuri de sănătate pe viitor.

Ai nevoie de o panglică sau o sfoară pe care o vei folosi pentru a-ti măsura înalțimea. Întinde-o pe lângă corp și tai-o exact deasupra capului. Ia-o apoi și unește-i capetele. Încearcă să înnozi panglica/sfoara nou formată în jurul taliei.

Dacă poți înnoda cu ușurință sfoara/panglica nu ai de ce să-ți faci griji, ești o persoană sănătoasă, cu o greutate normală raportată la înalțimea ta.

Daca nu poți înnoda sau nu poți atinge capetele panglicii/sforii noi formate ar trebui să consulți un medic nutriționist pentru a-ți stablili tratamentul, dieta și exercițiile pentru a elimina kilogramele în plus.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
sănătate test greutate