MENIU

Teste dificile pentru obţinerea cetăţeniei române. Tu la câte întrebări ştii să răspunzi corect?

Teste dificile pentru obţinerea cetăţeniei române. Tu la câte întrebări ştii să răspunzi corect?

Dacă testele privind obținerea cetățeniei române ar fi obligatorii și pentru români, mulți dintre noi ar rămâne fără. După întrebări de genul "Care sunt simbolurile naţionale ale României?" sau "Cum se numea calul vreunui domnitor", s-a trecut în cealaltă extremă, cu întrebări foarte grele, ca de bacalaureat. Evident, sunt și întrebări cu răspunsuri ciudate. Cum sunt ele structurate vedeți în materialul următor. 

Printre întrebările de la testul de obținere a cetățeniei române se numără "Cum lucrează Camera Deputaţilor şi Senatul?", "Când poate fi suspendat din funcție Președintele României?", dar și întrebări din justiție, spre exemplu, "Care sunt principalele atribuţii ale Consiliului Superior al Magistraturii?"

În materie de istorie, există paragrafe întregi în care aplicanții trebuie să învețe despre mișcarea legionară și să cunoască CV-urile capilor acestei mișcări.

Testele au 64 de pagini și sunt structurate pe diferite categorii, precum Constituție, Instituții ale statului, Istorie, Drepturi și libertăți. 

 
Mai multe articole despre:
test întrebări cetăţenie română