MENIU

Terorizaţi de un urs. Animalul a intrat în gospodării şi a ucis mai multe animale

<p>Terorizaţi de un urs. Animalul a intrat &icirc;n gospodării şi a ucis mai multe animale</p>

Locuitorii unei comune din Buzău sunt în alertă din cauza unui urs care în ultimele săptămâni a intrat în gospodării şi a ucis mai multe animale. Oamenii patrulează în fiecare noapte şi fac zgomot să-l alunge.

După mai multe plângeri, autorităţile au reuşit să obţină o autorizaţie pentru a vâna ursul, specie protejată de Uniunea Europeană.

În fiecare noapte, sătenii din Colţi merg prin sat şi fac cât mai mult zgomot pentru a ţine ursul departe de gospodăriile lor. Specialiştii spun că urmele lăsate arată că este vorba despre un exemplar de aproximativ 300 de kilograme care are 2 metri şi jumătate înălţime când se ridică pe picioarele din spate. Ca să-l ţină departe de casele lor, oamenii au făcut tot felul de improvizaţii.

Pavel Petrişor Rădulescu, primarul comunei Colţi a afirmat pentru digi24.ro că„după multe hârtii în stânga şi dreapta ma reuşit să luăm autorizaţie de împuşcare a acestui urs care ne-a produs o groază de pagube şi anul trecut.”

Ursul face parte dintr-o specie care se află pe lista de protecţie a Uniunii Europene. Pentru vânarea lui este nevoie de derogare de la Ministerul Mediului. Pentru acest an, Asociaţiei Judeţeană a Vânătorilor din Buzău a primit patru astfel de aprobări.

Mai multe articole despre:
Buzău urs specie protejată