MENIU

TEROARE în centrele de plasament. Peste 100 de copii ABUZAŢI, în 2015

<p>Au găsit un copil de 5 ani singur, &icirc;n tramvai. Ce a povestit micuţul i-a şocat pe poliţişti</p>

Peste o sută de copii instituționalizați din România au fost, anul trecut, abuzați de angajații centrelor de plasament. Datele au fost făcute publice de Ministerul Muncii, la solicitarea Mediafax. Cea mai mare problemă este slaba pregătire a angajaților, recunosc autorităţile de la Bucureşti.

Situaţie alarmantă în orfelinatele din România. Datele arată că 101 copii din cei 20.291 aflaţi în centrele de plasament au fost abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi. De vină ar fi slaba pregătire a celor care ar trebui să îi îngrijească, spun reprezentanţii Ministerului Muncii.

"Conform legislaţiei din prezent, fiecare angajat al serviciilor rezidenţiale trebuie să beneficieze anual de cursuri de formare de specialitate, asigurate prin bugetul angajatorului. Practic, subocuparea şi slaba pregătire profesională a unor categorii de personal sunt principalele probleme cu care se confruntă serviciile de tip rezidenţial", au declarat autorităţile, pentru Mediafax.

 


Vineri ieşeau la iveală alte cifre dramatice! Aproape în fiecare zi, câte o persoană instituţionalizată îşi pierde viaţa. Potrivit datelor Ministerului Muncii, 228 de copii şi 624 de adulţi din centre de plasament sau de recuperare au decedat în ultimii trei ani. Jumătate dintre ei erau internaţi în centre de recuperare din judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud.

Problemele din orfelinate au fost semnalate şi de ministrul Muncii. Dragoş Pîslaru declara, acum o săptămână, că există suspiciuni de trafic de minori în orfelinatele din România.

În urma acestor declaraţii, ministrul a fost audiat la DIICOT, pentru a oferi mai multe informaţii. Pîslaru spune că a primit informări de la serviciile secrete cu privire la bănuielile de trafic de copii, atunci când a preluat portofoliul.