MENIU

Termen amânat după DEZVĂLUIRILE de la Realitatea PLUS. Lucian Duță, fos șef CNAS: Un general SRI îmi cerea să îi confirm șpaga

Lucian Duță, fost șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS)

Judecătorii au amânat termenul pentru Lucian Duță în urma dezvăluirilor de la Realitatea Plus. Fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a dezvăluit, în exclusivitate la emisiunea "Culisele Statului Paralel", că un general SRI îi cerea să îi confirme mita primită. Acesta se apără și spune că totul este o mascaradă și speră ca DNA să confirme că denunțătorul său este chiar Irina Socol. Duță a mai declarat că are de gând să facă denunțuri în dosarul său.

"Doamna președintă a completului de judecată a cerut DNA-ului să comunice în principiu dacă martorul subacoperire este doamna Irina Socol, exact ce dumneavoastră ați spus pe post (...) și doi la mână, motivul pentru care doamna Socol a fost trecută ca și martor cu identitate protejată", a afirmat Lucian Duță, fostul șef al CNAS.

Completul de judecată a amânat termenul în cazul lui Lucian Duță. Așadar sentința finală va fi dată până pe data de 22 septembrie.

"Cum este posibil ca un general SRI, șeful structurii IT din SRI, să-mi ceară mie să confirm mituitorului meu, respectiv doamna Socol, că sunt de acord să-i dea 400.000 de euro?", s-a întrebat, retoric, acesta.

Lucian Duță a explicat că presiunile erau făcute tot de cei care au vrut implementarea Cardului de Sănătate pentru așa-doritul sistem „Big Brother”.

"Este vorba de generalul Stătescu, șeful departamentului IT din SRI, cel care a făcut creditele de sarcini și pentru Cardul de Sănătate, dar și pentru Sistemul „BigBrother” de la SRI și care, întâmplător sau nu, a fost câștigat de aceeași firmă Siveco, deci de doamna Irina Socol", spune Duță.

Fostul șef al CNAS amenință cu denunțuri în următoarea perioadă: "Sper ca atunci când DNA va confirma că martorul sub acoperire este exact doamna Socol să vină în fața judecătorului să spună adevărul. (...) Iau în calcul să fac denunțuri".

Lucian Duță este acuzat pentru că a primit o șpagă de 6.3 milioane de euro în perioada 2010-2012 pentru două firme de software, HP România și Siveco. Ulterior, acesta a și dispus confiscarea sumelor și sechestru pe avere.