MENIU

Terenuri agricole din Maramureș inundate și o porțiune a DJ 171A, afectată de ape

<p>Cod Portocaliu de inundaţii &icirc;n Giurgiu</p>

Zeci de hectare de terenuri agricole, pășuni și o porțiune de drum județean din localitatea Șieu au fost inundate, în urma ploilor abundente din ultimele ore pe teritoriul județului Maramureș, informează un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

În localitatea Șieu au fost inundate două hectare de teren arabil, 10 hectare de pășuni și fânețe și a fost afectat DJ 171A pe o porțiune de un km, în zonă circulându-se cu dificultate. În localitățile Giulești, Berbești au fost inundate 12 hectare teren arabil și 12 hectare pășuni, potrivit Agerpres.

Cea mai gravă situație este în localitatea Crăciunești, pe albia râului Tisa, unde efective din cadrul ISU Maramureș (12 cadre), IJJ Maramureș (cinci cadre), IPJ Maramureș (două cadre), ITPF Maramureș (10 cadre), SGA Maramureș (cinci persoane) și personal din cadrul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență (15 persoane) intervin pentru ridicarea unui dig de protecție cu saci de nisip pentru protejarea stației de captare apă și pompe. În aceasta zonă se acționează cu două buldoexcavatoare, două autobasculante și un ifron.

În municipiul Baia Mare, au fost înfundate două podețe, iar în localitatea Vișeu de Sus a fost inundat subsolul unei case. În ambele cazuri, s-a intervenit cu o autospecială și trei subofițeri.

Zonele aflate sub incidența avertizărilor hidro-meteorologice sunt monitorizate în continuare.

Sâmbătă, au fost emise nouă avertizări hidrologice de cod galben și portocaliu. Acestea vizează zonele: Firiza, Vișeu, Cavnic, Vaser, Nistru, Iza, Mara, Vadu Izei și Valea Vișeului.

De asemenea, potrivit unei informări publice a ISU Maramureș, pompierii militari au acționat în zona Piatra, comuna Ruscova pentru aducerea la mal a două utilaje care au rămas în albia râului Tisa.

Tot personalul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației, aflat în tura liberă, a fost alarmat și se află pe teren pentru a monitoriza zonele cu risc și pentru a interveni acolo unde se impune.