MENIU

Terapia cu flori de vară

Vara este perfectă pentru o terapie cu flori! Este o metodă inventată în anii '30 de medicul şi filosoful britanic Edward Bach. Acesta a descoperit că florile au puterea de a restabili armonia între corp, spirit şi suflet. Florile ajută în dezvoltarea personală, în operioadele de stres şi chiar la boli.

Florile redau echilibrul dintre minte, corp şi spirit, comform teoriei medicului Edward Bach. Acesta credea că orice boală are în spate un blocaj emoţional şi că florile au puterea de a restabili armonia interioară.

Bach a ales 38 de plante cărora le-a cercetat proprietăţile şi pe care le-a folosit fără alte trucuri sau substanţe. Conform tezei sale, o singură floare ar avea puterea să trateze tulburarea psihologică din spatele unui rău fizic, adică „un rău de energie” aşa cum îl numea el.

Pe baza acestor principii homeopate au fost selectate 38 de „tipuri comportamentale”, cărora le corespund flori din tufe sălbatice şi diverţi copaci. Bach mai folosea un ingredient considerat de el minune şi anume apa de izvor. Tratate corect, aceste flori ar elibera în apă din „energia” sau din „memoria” lor pozitivă.

Există doua metode de prepararea a florilor. Prima a fost denumită metoda soarelui şi include florile de primăvară şi vară. Acestea se adună dimineaţa într-un bol de sticla umplut cu apa şi se lasă la soare câteva ore. Plantele se înlătură apoi, iar, din lichidul rezultat, se face o tinctură. A doua metodă este cea a fierberii, mai mult pentru florile din arbori şi arbuşti. În acest caz, plantele se pun la foc pentru o jumătate de oră. Esenta de Agrimonia, de exemplu, ar ajuta pe cei care îşi ascund anxietatea şi chinul sufletesc în spatele veseliei şi politeţii.

Cicoarea ar fi destinată persoanelor posesive, iar centina celor conduşi de pesimism. Violeta de baltă i-ar vindeca pe orgolioşi. Măslinul, în schimb, a-ar adresa persoanelor epuizate din cauza stresului şi a oboselii mentale, iar stejarul ar fi destinat celor care lucrează prea mult. Viţa de vie ar fi indicată indivizilor dominatori. Cea mai reprezentativă formula de vindecare a terapiei cu flori Bach este combinaţia de 5 flori, denumită şi “remediul salvator”.

Terapia cu flori ar fi bună în cazurile de febră, în artrită şi psoriazis, în problemele de respiraţie, dar şi în cazurile de dereglări comportamentale. Atenţie! Esenţele florale nu sunt tratamente universale si nu înlocuiesc tratamentele clasice! Pentru orice fel de terapie este recomandat consultul medical!

Mai multe articole despre:
flori terapie fresh refresh