MENIU

Teoria șocantă a unui deputat: UE vrea să elimine firmele de deratizare, ca să promoveze alimentele pe bază de insecte

Un anunț șocant vine de la deputatul Mihai Lasca! Politicianul spune că Uniunea Europeană ar urma să închidă firmele de deratizare și dezinsecție din țara noastră pentru a proteja gândacii de bucătărie, viermii, insectele și alte dăunătoare cu scopul de a-și hrăni cetățenii „sănătos”. 

Afirmația vine după ce oficialii europeni au aprobat consumul unor alimente pe bază de insecte, precum făină de greier.

Mai mult, deputatul a precizat pe pagina sa de Facebook că la nivelul Comisiei Europene ar exista și un proiect privind eliminarea crescătorilor de animale.

Declarațiile deputatului au fost dezmințite de către Comisia Europeană. Potrivit reprezentanților, nu există nicio decizie a UE care vizează firmele de deratizare și dezinsecție. De asemenea, nu există nicio decizie a UE privind reducerea activității crescătorilor de animale.

Deputatul neafiliat a fost contactat de jurnaliștii Realitatea Plus, însă a refuzat să intervină în direct pentru mai multe detalii. 

Președintele Sindalimenta, Dragoș Frumosu, a comentat, într-o intervenție la Realitatea Plus, pe tema introducerii unei diete pe bază de insecte:

„Mi se pare aberant. Este aberant, și chiar dacă ar fi vorba de făină, probabil că cercetătorii specialiști au ajuns la unele concluzii, dar este aberant. Odată, prețul este foarte mare, și ni s-a confirmat acest lucru, și atunci prețurile ar crește foarte mult.”

Președintele Sindalimenta a avertizat asupra consecințelor adoptării unei asemenea alimentații

„Discutăm despre distrugerea animalelor, și în speță a vacilor. În condițiile în care ni se spune că bălegarul este toxic pentru pământ și să distrugem vacile dar în același timp ni se recomandă să mâncăm acele larve de bălegar. Este un  nonsens, eu cred, și mă iartați că mă exprim așa, oamenii aceștia nu sunt sănătoși,” a mai spus Dragoș Frumosu