MENIU

TENSIUNI între Copenhaga și Kremlin, după ce avioane rusești au ÎNCALCAT spațiul aerian - Danemarca l-a convocat pe ambasadorul Rusiei

Guvernul de la Copenhaga denunță încălcarea spaţiului aerian danez de două avioane ruseşti. Ambasadorul Rusiei a fost convocat la discuții la Ministerul de Externe.

Danemarca reclamă încălcarea vineri a spaţiului aerian danez de către două avioane ruseşti şi l-a convocat pe ambasadorul Moscovei în legătură cu acest incident, calificat drept preocupant de către ministrul apărării.

Incursiunile s-au produs deasupra insulei daneze Bornholm din Marea Baltică, la sud de Suedia.

Nu au fost date informații despre tipul aeronavelor ce au violat spațiul aerian danez.

Ministerul Apărării a informat că două avioane de luptă au fost ridicate de la sol pentru a împiedica această incursiune.

„Complet inacceptabil că avioane ruseşti încalcă spaţiul aerian danez, de două ori într-o zi. Pare a fi o acţiune deliberată”, a scris pe Twitter ministrul de externe, Jeppe Kofod.

„Examinăm încă detaliile, dar am luat deja iniţiativa de a-l convoca pe ambasadorul rus pentru o discuţie la Ministerul de Externe”, a adăugat el.

„Este foarte rar să vedem acest tip de încălcare a spaţiului aerian danez, aşadar de două ori în aceeaşi zi trebuie considerat ca fiind preocupant”, a declarat pentru agenţia daneză Ritzau ministrul apărării, Trine Bramsen, potrivit Agerpres.