MENIU

TENSIUNI în procesul crimelor de la Caracal, la apariția lui Gheorghe Dincă la Tribunalul Olt - VIDEO

Au fost momente tensionate, miercuri, în procesul crimelor de acum doi ani de la Caracal, care au zguduit o țară întreagă. Familia Luizei Melencu a avut un schimb dur de replici cu jandarmii la apariția lui Gheorghe Dincă în curtea instanței de judecată. 

 

Scandalul a început când mătuşa Luizei Melencu s-a urcat pe gardul din jurul Tribunalului Olt, pentru a-l vedea pe Gheorghe Dincă. La apariția deținutului în curtea instanței, femeia a început să strige.

Oamenii legii i-au spus femeii să să calmeze și să păstreze distanța.

La acest termen a fost programată audierea primilor martori din dosar, după ce la termenele anterioare au fost audiate părţile civile: părinţii Alexandrei, respectiv mama şi bunicul Luizei. 

Dosarul Caracal care este judecat pe fond la Tribunalul Olt a ajuns la cel de-al 5-lea termen. Magistraţii trebuie să audieze în total 58 de martori.

În acest dosar, Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre (prin incendiere) pentru răpirea şi uciderea Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu. În plus, prietenul său, Ștefan Risipiţeanu, este acuzat de viol în cazul Luizei Melencu. 

Pe data de 15 ianuarie la Tribunalul Olt a fost înregistrat rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă, respectiv Ștefan Risipițeanu.

Dincă este acuzat de uciderea Alexandrei Măceșanu, de 15 ani, dispărută de acasă pe 24 iulie 2019, și a Luizei Melencu, de 18 ani, dispărută de acasă pe 14 aprilie 2019, ambele dispariții fiind în zona orașului Caracal.

Gheorghe Dincă a fost arestat după două zile de la dispariția Alexandrei și la 19 ore după ce fata de 15 ani apelase serviciul de urgență 112. Alexandra a sunat pe 25 iulie 2019, la ora 11:05, la 112, reclamând că a fost răpită, sechestrată și violată într-o casă din Caracal. După apelul fetei, Poliția a încercat să identifice locul în care se afla Alexandra, dar a reușit acest lucru abia în cursul nopții următoare și a intrat în casa lui Dincă abia la ora 6.00 dimineața, pe 26 iulie 2019, la 19 ore după apelul Alexandrei.

După apelurile eșuate a urmat o anchetă plină de controverse. Dosarul a fost instrumentat de DIICOT ca dosar de trafic de persoane, dar încă nu a fost demonstrată existența unei rețele de traficanți.

Pe lista martorilor din dosarul Caracal se află și poliţiştii care au vorbit cu Alexandra Măceşanu în momentul în care aceasta a reuşit să sune la 112 şi a cerut ajutor.