MENIU

TENSIUNI în aer! Avioane americane, interceptate de aviaţia rusă în Marea Mediterană

Avion P8-A de recunoaștere FOTO: Wiki

Trei avioane de supraveghere americane au fost interceptate în mod neprofesionist de către aviaţia rusă, la sfârşitul săptămânii trecute, în Marea Mediterană, a anunţat miercuri Pentagonul, adăugând că nu s-au înregistrat victime în urma incidentului, relatează AFP.

Cele trei incidente separate implică avioane de recunoaştere P-8A ale marinei americane care zburau deasupra Mediteranei în spaţiul aerian internaţional când au avut loc interceptările, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului SUA al Apărării, căpitanul Mike Kafka.

Deşi nimeni nu a fost rănit, astfel de interacţiuni pot fi sursă de neînţelegeri şi erori care ar putea duce la consecinţe mai grave, a adăugat el, subliniind că Statele Unite au protestat împotriva acestor incidente pe lângă Moscova pe canale diplomatice.

Potrivit unui oficial american, una dintre aeronavele ruseşti s-a apropiat periculos de un avion american.

Aceste incidente aeriene survin într-un moment de tensiune extremă între Statele Unite şi Rusia în jurul Ucrainei.

Occidentalii sunt preocupaţi de săptămâni de zile de riscurile unui atac asupra al Ucrainei de către Rusia, care a desfăşurat peste 100.000 de soldaţii la graniţele acestei ţări, o situaţie explozivă în centrul celei mai grave crize cu Moscova de la sfârşitul Războiului Rece, notează AFP, citati de Agerpres. 

Mai multe articole despre:
aviatia americana aviatia rusi americani