MENIU

Temperaturile SCAD brusc! Un val de FRIG va lovi România: cum va fi vremea de Paște și 1 Mai

ploaie Foto ilustrativ

Vremea se schimbă din nou, iar meteorologii anunță că temperaturile vor scădea zilele viitoare, mai mult, bate vantul cu putere în unele zone în această dimineață. 

"Avem parte de o vreme foarte schimbătoare în aceste zile. Dacă ieri am avut o zi însorită, cu temperaturi  peste 20 de grade în mai multe zone ale țării, astăzi vremea se răcește în special în partea de vest, sud-vest a țării și în centrul țării, unde și ploile sunt destul de insistențe, deși slabe cantitativ. O să plouă temporar în vest, sud-vest, local și în centru și numai izolat în celelealte zregiuni.

Este de aștepta ca și în Capitală, după orele prânzului, cerul să devină mai mult noros și trecător să plouă slab, iar temperatura să fie puțin mai coborâtă față de cea de ieri. Ieri am avut 22 de grade, astăzi numai 18-19 grade în termometre. 

Mâine vremea se încălzește din nou, mai ales aici, în sud și în est, unde temepraturile ajung la 23-24 de grade. La fel și sâmbătă, maxime chiar mai ridicate, izolat peste 25 de grade, însă al finald e săptămână, duminică vremea se răcește accentuat în majoritatea regiunilor țării. Va deveni deosebit de rece. Maxime doar între 6 și 14 grade, în general. Ploile se înmulțesc în vestul, centrul și nordul țării. Duminică și în sud, inclusiv în Capitală", a declarat meteorologul ANM, Mihai Huștiu, pentru Realitatea PLUS. 

Potrivit meteorologului, răcirea vremii va fi însoțită și ploile vor fi însoțite, în unele regiuni ale țării, și de vânt.

"Ploile vor fi însoțite și de intensificări ale vântului. Mâine vânt în toate regiunile, mai tare va sufla în zona înaltă unde va sufla cu peste 80-90 de km/h. La finalul săptămânii intensificări de vânt în mare parte din țară. În funcție de evoluție, se vor emite atenționări", a arătat Huștiu. 

Cât privește progonza meteo pentru următoarele dou-trei săptămâni, respectiv pentru perioada de Paște și 1 Mai, meteorologul vine cu vești bune pentru românii care și-au făcut planuri să petreacă cele două sărbători în țară, afară. 

"Estimare meteo pe următoarele săptămâni. Potrivit acestora, vremea se va menține mai caldă decât normalele pentru această perioadă, în special în partea sudică și estică, inclusiv aici, în Capitală. În nord-vest și centru apropiate de cele obișnuite. Precipitații destul de puține, din păcate pentru cei care lucrează în agricultură, din fericire pentru cei care vor să petreacă de Paște și 1 mai", a mai spus Mihai Huștiu.