Televizorul responsabil de deficienţele vizuale,autism şi obezitate
Cercetarea, ale cărei rezultate au fost publicate în jurnalul ştiinţific Biologist, atrage atenţia că diminuarea timpului petrecut de copii în faţa televizorului ar trebui să constituie o prioritate.
Studiul a demonstrat că televizorul opreşte producerea melatoninei un hormon produs de hipofiză, secretat în special noaptea, despre care se spune că determină un somn odihnitor şi ajută la regenerarea organismului.
Acesta afectează ciclul somnului, sistemul imunitar şi debutul pubertăţii. Pierderea melatoninei poate fi un motiv pentru unele fete de a ajunge la pubertate mult mai devreme decât se întâmpla în anii 50, potrivit psihologului Aric Sigman, care a adăugat că este mult crescut şi riscul de dezvoltare a cancerului.
Studiul avansează ideea că prea mult timp petrecut în faţa televizorului în copilărie creşte riscul de autism, deficienţe vizuale şi obezitate. Televizorul este asociat de asemenea cu insomnia, iar la copiii mici favorizează riscul apariţiei diabetului, se mai arată în studiu.