MENIU

Telegram, platforma socială preferată a rușilor, își schimbă politica după ce fondatorul ei, Pavel Durov, a fost arestat la Paris

Telegram, platforma socială preferată a rușilor, își schimbă politica

Telegram, rețeaua de socializare favorită a rușilor, a suferit o transformare semnificativă în abordarea privind moderarea conținutului, după ce fondatorul acesteia, Pavel Durov a avut probleme cu justiția franceză.Miliardarul franco-rus a fost reţinut pe 24 august pe aeroportul Le Bourget, în apropiere de Paris, în baza unui mandat de arestare emis de anchetatorii francezi în legătură cu diverse infracţiuni ale mesageriei sale criptate.

Telegram şi-a modificat regulile de utilizare, eliminând o referire care susţinea că discuţiile private din cadrul platformei sunt scutite de orice formă de moderare.

Mai mult, aplicaţia include acum un instrument prin care utilizatorii pot raporta conţinutul considerat ilegal, pentru ca acesta să fie verificat de moderatorii companiei.

Şeful Telegram Pavel Durov recunoaşte acum, după eliberarea din arest, că numărul în creştere de utilizatori a făcut ca platforma să fie folosită şi de infractori, dar că îşi propune să schimbe acest lucru.

Parizerul românului: Atenție, poate conține urme de carne! Experiment Realitatea Plus

Pe 28 august autoritățile franceze au decis să ridice măsura arestării preventive a lui Pavel Durov, fondatorul platformei Telegram, care este cercetat pentru 12 infracțiuni legate de criminalitatea organizată. 

Procurorii l-au acuzat pe Durov că nu a luat măsuri pentru a preveni distribuirea de conținut ilegal pe Telegram, rețea de socializare care are peste 900 de milioane de utilizatori. Compania respinge aceste acuzații. 

Pavel Durov, în vârstă de 39 de ani, a fost reținut sâmbătă seara pe aeroportul Le Bourget, în nordul Parisului, în baza unui mandat de căutare emis de autoritățile franceze. El era însoțit de garda sa de corp și de asistenta sa. Durov sosise din Baku, Azerbaidjan, și intenționa să petreacă cel puțin o noapte la Paris, unde plănuise o cină.

Interlopul care a încălcat ordinul de restricție de 1700 de ori în timp record

Potrivit publicației de investigații Le Canard enchaîné, Durov ar fi spus polițiștilor la momentul reținerii că avea o întâlnire programată la cină cu președintele Emmanuel Macron. Palatul Elysee a negat oficial acest lucru, un consilier precizând că „în acea seară, președintele a fost la Le Touquet”.
 
Mai multe articole despre:
telegram pavel durov platforma sociala