MENIU

Telefoanele mobile, ținte foarte atractive pentru hackeri. Cum îți poți pierde toți banii într-o clipă

Telefoanele mobile, ținte foarte atractive pentru hackeri. Cum îți poți pierde toți banii într-o clipă. Foto/Arhivă

Telefonul mobil a devenit, în ultimii ani, o importantă sursă de stocare a datelor personale, mai ales date bancare. De aceea, telefoanele mobile sunt foarte atractive pentru hackeri.

Telefoanele mobile, noi ținte pentru hackeri. Cum te pot lăsa ușor fără bani în conturi

Conform presei, hackerii sunt foarte inventivi și au găsit noi metodele prin care pot sustrage datele sunt tot mai ingenuoase. Spre exemplu, stațiile de încărcare publice. Dacă vi s-a descărcat bateria, încărcarea la stațiile gratuite din aeroporturi sau din holul hotelurilor, prin portul USB, v-ar putea lăsa fără bani. Metoda de furt a primit denumirea de „juice jacking”.

Iadul tehnologiei de ultimă ora. Hackerii au preluat controlul asupra aspiratoarelor robot VIDEO

Experții în securitate cibernetică avertizează că hackerii pot încărca un soft malware pe stațiile publice de încărcare USB pentru a accesa telefoanele mobile  în timp ce sunt încărcate. Aceste programe infectează portul și pot exporta datele personale și parolele direct către atacator.

FBI-ul a avertizat utilizatorii, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, ca în cazul în care li s-a descărcat bateria de la telefonul mobil să utilizeze propriile încărcătoare și să folosească prizele electrice standard.

Înșelătoria de pe WhatsApp cu codul din 6 cifre care îți poate fura profilul și datele. La ce să fim atenți

„Folosirea prizelor de curent alternativ vă poate ajuta să evitați orice risc potențial. E bine să aveți mereu la voi încărcătoare de mașină și propriile cabluri USB atunci când călătoriți.

Nu uitați să aveți în bagaj cel puțin o baterie externă.

Când conectați dispozitivul la un port USB și apare o solicitare care vă cere să selectați „partajați datele” sau alte mesaje de acest fel, nu uitați să selectați întotdeauna opțiunea „Doar încărcare”.

Atac cibernetic major în România: Hackerii pun la vânzare site-urile unor instituții de top

Puteți folosi „USB data blocker”, un dispozitiv care blochează transferul de date prin USB”, a transmis FBI.

Mai multe articole despre:
telefoane mobile hackeri tinte banii cont intr-o clipa