MENIU

Telecabina de la Cetatea Deva va fi oprită de marți pe o perioadă nedeterminată, din cauza pandemiei

Cetatea Deva. Foto: Wikipedia

Autoritățile din Hunedoara au decis închiderea telecabinei de la Cetatea din Deva de marți, pe o perioadă nedeterminată, pentru limitarea răspândirii coronavirisului. Incidenţa cazurilor de Covid-19 în municipiul Deva a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva, care administrează monumentul istoric, turiştii care doresc să viziteze Cetatea Deva o pot face la pas, alegând unul dintre cele trei trasee marcate ce urcă pe Dealul Cetăţii.

În general, aceste trasee se parcurg în 40-45 de minute pe jos, de la intrarea în tunel spre partea dreaptă, până la Poarta 1. Cel mai scurt traseu are o durată de 30 de minute şi ajunge la Poarta 1 a Cetăţii prin partea stângă, din faţa tunelului de la plecare.

Persoanele care vizitează Cetatea Deva trebuie să poarte mască de protecţie şi să respecte regulile şi măsurile impuse la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea răspândirii Sars-Cov-2, au precizat autorităţile locale.

Potrivit datelor Primăriei, Cetatea Deva a fost vizitată, anul trecut, de 176.160 de turişti care au folosit telecabina, iar din vânzarea biletelor de transport au fost strânși la bugetul local al municipiului Deva 2,64 milioane de lei.