Te ispitesc dulciurile și mâncarea fast food? Ce spun poftele despre starea ta de sănătate
Dependență de mâncarea fast food? Dependență de dulciuri? Află ce înseamnă cu adevărat poftele alimentare.
Nu poți nega că atunci când ți-e poftă de ceva, corpul încearcă să îți transmită anumite tipuri de mesaje subliminale.
Ascultă-le. Poftele sunt modul prin care organismul tău îți spune că are nevoie de un anumit element nutritiv. Fie că este vorba despre un deficit de azot sau suferă de epuizare suprarenală, majoritatea oamenilor greșesesc când ignoră pofta de dulciuri sau produsele sărate.
De fapt, ele sunt mai mult decât atât. Există o mulțime de factori emoționali, fizici și biologici în joc.
Chiar trecutul nostru și alimentele pe care le-am iubit în copilărie pot influența poftele noastre de zi cu zi.
Tipurile de mâncăruri pe care le dorim se formează, câteodată, în copilărie și se bazează pe tipuri de alimente ce ni s-au dat ca premiu sau recompensă în timpul copilăriei, care să ne facă să ne simțim mai bine.
De la ciocolată și dulciuri la pâine și unt, de la mâncarea fast food, plină de carbohidrați, la snackurile sărate, ce înseamnă, de fapt, poftele noastre?
Dulciurile
Toate femeile au fost măcar odată victime ale dulciurilor.
Specialiștii spun că atunci când organismul îți cere dulciuri este probabil de la fluctuațiile nivelului de sânge din sânge. Totuși, trebuie de avut grijă pentru că, pentru scurt timp după ce mănânci ceva dulce vei avea o cantitate de energie mare ce se va consuma rapid si te va face să fii obosită.
Problema se poate rezolva mai simplu cu niște fructe. Merele și bananele sunt o excelentă sursă de zaharuri naturale și conțin și cea mai mare cantitate de fibre întâlnite la un fruct.
Citește restul articolului pe Fabuloase.ro