MENIU

Te bazai pe Google să îți țină pozele în siguranță? Trebuie să știi de ultima schimbare

Google are o mulțime de servicii foarte bune. Printre acestea se numără Drive, unde poți ține o mulțime de fișiere, și Photos unde imaginile tale din vacanță, alături de clipurile video, sunt stocate și sortate automat, dacă dorești. Dar acum compania va schimba cum funcționează aceste servicii. 

Google Photos, încă de la lansare, a fost integrat cu Drive. Compania a decis acum să încheie colaborarea implicită dintre cele două. Asta pentru a-ți face ție viața mai ușoară și pentru ca lucrurile să fie un pic mai clare pentru utilizatorii mai puțin tehnici.

De ce vine Google cu această schimbare

În principiu, Google vrea să simplifice experiența utilizării serviciilor sale online și, într-o oarecare măsură, a și reușit. Pe blogul oficial compania susține că schimbarea semnificativă vine ca rezultat al feedback-ului din partea utilizatorilor. Ca urmare, din iulie, se va realiza o schimbare pentru a elimina confuzia și posibilitatea de a șterge ceva din greșeală.

Începând de luna viitoare, când ștergi clipuri video sau imagini din Drive, nu vor mai dispărea și din Photos. Același principiu se aplică în cazul conținutul șters din Photos. Dacă nu era evident, acest sistem a fost introdus pentru a preveni ștergerea accidentală. Și se poate să aibă succes. 

În cazul în care vrei să-ți urci poze din Google Drive în colecțiile din Google Photos, mecanismul este acum un pic mai precis.

Te duci la adresa photos.google.com, unde poți alege cu precizie imaginile pe care să le transferi dintr-o parte în alta. Handicapul masiv derivat din acest update ține însă de spațiu. Dacă nu profiți de uploadul nelimitat gratuit în Google Photos, imaginile și clipurile tale video care se regăsesc atât în Drive, cât și în Photos, îți vor ocupa spațiu de două ori pe serverele Google și s-ar putea să te cost în plus. Dar dacă ești dispus să plătești, spațiul e suficient de mare.

Sursa

Mai multe articole despre:
internet google online Google Drive google photos