MENIU

Taxă nouă pentru locurile de parcare din Sectorul 4. Ce riscă șoferii care nu respectă regulile

Taxă de parcare în Sectorul 4

Primăria Sectorului 4 informează că, din 23 august, peste 2.500 de locuri de parcare publică de pe bulevarde vor intra în regim de tarifare. Pentru o oră, șoferii vor scoate din buzunar 1 sau 2 lei.  

Consiliul Local al Sectorui 4 a decis ca spațiile de parcare de pe bulevarde să fie reorganizate și împărțite în două zone tarifare, marcate cu galben și verde, în funcție de gradul de aglomerare, precum și de existența mai multor puncte de interes pentru cetățeni.

Zona galbenă a fost creată în locuri în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituții publice. Un loc de parcare va costa 2 lei/oră.
Zona verde vizează locurile în care fluxul de mașini este unul redus, fiind tarifată cu 1 leu/oră.

Parcările menționate se află pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Șoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Șoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinței și Luică. 
Acestea vor fi marcate corespunzător, iar sumele încasate vor constitui bugete pentru amenajarea unor viitoare parcări, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piața Sudului sau cea din zona străzii Tulnici, a transmis Primăria Sectorului 4. 

Șoferii vor fi informați în legătură cu acest regim de tarifare prin pancartele care vor fi montate în zonele respective, unele cu galben, celelalte cu verde, iar intervalul de taxare va fi de luni până duminică, între orele 8.00-18.00, în rest fiind gratuit.

Plata parcării se va putea face prin SMS, la numărul 7424, sau folosind aplicația Primăria Sectorului 4.

În cazul nerespectării regulamentului, angajații Direcției Mobilitate Urbană vor bloca roțile mașinii, pe cheltuiala șoferului, mai precizează sursa citată.