MENIU

Groaznic. Un tânăr a murit sub ochii tatălui său în cumplitul accident din Neamț

Accident groanic în Neamț
Tatăl unuia din tinerii morţi în accidentul din Neamţ era în urma microbuzului. A văzut tot!

Tânărul din Iaşi care şi-a pierdut viaţa în tragedia din judeţul Neamţ, unde un mi­crobuz s-a răsturnat într-un canal al râului Bistriţa adânc de şapte metri, a murit sub privirile tatălui, care se afla într-o maşină care circula mai în spate.

În momentul în care microbuzul a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat în râul Bistriţa, tânărul din Iaşi, Constantin Savei - Lupu, în vârstă de 19 ani, se afla pe o bancă din lemn, în partea din spate a microbuzului. Acesta nu a mai reuşit să iasă la suprafaţă şi ar fi murit înecat.

În spatele microbuzului care s-a răsturnat în apele Bistriţei se afla un alt autovehicul în care se afla tatăl tânărului din Iaşi, Dumitru Savei - Lupu, în vârstă de 55 de ani. El se afla împreună cu alţi muncitori într-un alt microbuz, şi ei sunt cei care au sunat la numărul 112 pentru a primi ajutor, în jurul orei 00.45. De asemenea, în acelaşi accident au murit şi doi verişori ai tânărului Constantin, fiind vorba despre fiii surorii tatălui său.

Neavând studii, tânărul de 19 ani, Constantin Savei - Lupu era lucrător ocazio­nal, la fel ca şi tatăl său, Dumitru. Constantin făcea parte dintr-o familie foarte săracă, însă lucra oriunde pentru a câştiga un ban. Cu atât mai greu a fost pentru tânărul Constantin deoarece mama lui murise în urmă cu 15 ani.

Potrivit anchetatorilor, microbuzul în care se afla Constantin era destinat transportului mărfurilor şi avea numai trei scaune omologate, în faţă, iar în spate erau puse bănci de lemn. Pe aceste bănci se aflau şapte dintre cei 9 bărbaţi care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului. Poliţiştii au precizat ieri că, din primele cercetări făcute, accidentul s-ar fi produs pe fondul desprinderii în mers a roţii din stânga spate al autovehicolului, a intrat în balans, apoi s-a scufundat într-un canal colector al râului Bistriţa, care în zona respectivă are o adâncime de aproximativ şapte metri. De asemenea, şoferul microbuzului era un împătimit al vitezei: acesta avea permisul de conducere din anul 2016 şi adunase 10 sancţiuni contra­venţionale, cele mai multe fiind pentru depăşirea vitezei.

Sursa