MENIU

Tatăl unui europarlamentar român a decedat răpus de Covid-19

Europarlamentarul Dragoș Tudorache a rămas fără tatăul său, răpus de Covid-19. Foto Facebook

Tatăl europarlamentarului vasluian Dragoș Tudorache USR PLUS, preotul Ioan Tudorache, a murit miercuri, 1 aprilie. Parohul se vindecase de COVID-19, însă avea și alte probleme de sănătate, iar acestea i-au adus sfârșitul.  

Decesul său este cu atât mai surprinzător cu cât părintele Tudorache reușise să se vindece toamna trecută, de infecția cu noul coronavirus. El se afla la București, la fiica sa, medic de profesie, pentru a efectua o serie de investigații medicale, fiindcă suferea de boli cardiace. 

Ioan Tudorache era paroh al Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" și era unul dintre cei mai iubiți preoți din Vaslui.

Preotul este tatăl europarlamentarului vasluian Dragoș Tudorache (USR-PLUS), fost șef al cancelariei primului ministru Dracian Cioloș în 2015, dar și ministru de interne în 2016. De asemenea, părintele Tudorache mai are o fiică, medic de profesie stabilită de mai mulți ani în București.

Părintele era paroh, după mulți ani petrecuți în fruntea parohiei „Adormirea Maicii Domnului”, una dintre cele mai semnificative din municipiul reședință de județ. În anul 2000 acesta a deținut și funcția de director al Oficiului pentru Protecția Consumatorului Vaslui. În toamna trecută, părintele Tudorache a fost depistat pozitiv cu nou coronavirus, peste care a trecut cu bine, scrie Vremeanoua.