MENIU

Tartă de ciocolată în crustă de biscuiți. Un desert rapid și fără coacere

Tartă de ciocolată în crustă de biscuiți. Un desert rapid și fără coacere, ideal pentru cine are poftă de ceva dulce care se prepară repede și conține ingrediente la îndemâna oricui.

Ingrediente

  • 400 gr biscuiți cremă de ciocolată;
  • 400 gr ciocolată neagră:
  • 300 ml smântână lichidă;
  • 200 gr unt gras;
  • 4 linguri de zahăr;
  • Esență de vanilie.

Mod de preparare

Sfărâmă biscuiți cu ajutorul unui robot de bucătărie. Adaugă peste jumătate din cantitatea de unt, topit în prealabil, și esența de vanilie. Omogenizează bine și toarnă totul într-un vas de tartă, cu pereți detașabili pe care l-ai uns cu unt. Cu baza unui pahar nivelează stratul de biscuiți și ridică pe margine un strat de 2-3 cm din bază pentru a da forma de tartă. Pune vasul la frigider până când pregătești compoziția.

Pune ciocolata la bain-marie, într-un bol deasupra unei cratițe cu apă, sau în cuptorul cu microunde, într-un bol, până când se topește. În ciocolata topită adaugă smântâna și untul rămas. Amestecă și omogenizează totul, apoi toarnă peste compoziția de biscuiți. Dă tarta la rece pentru încă 3-4 ore înainte de servire. Când ai scos-o din frigider, detașează pereții formei și decorează tarta cu fructe sau cu alune.

Reteta kunefe. Cum sa prepari cel mai bun desert oriental. Conține același ingredient de bază ca și Ciocolata Dubai

Mai multe articole despre:
tarta de biscuiti desert dulciuri retete culinare