MENIU

Tăriceanu subminează planul lui Dragnea: "Nu ştiu dacă suspendarea e o prioritate"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că, atâta timp cât şeful statului respectă Constituţia, nu ştie dacă suspendarea mai este o prioritate. Liviu Dragnea declarare, cu o zi înainte, că planul suspendării rămâne de actualitate.

"Atâta vreme cât preşedintele va respecta Constituţia, va lăsa ca lucrurile să evolueze normal în acest demers de a scoate mizeria la suprafaţă, nu ştiu dacă suspendarea va mai fi o prioritate. Trebuie să existe un demers solid şi constituţional. Cred că trebuie să ajungem la un moment T0. Ce facem cu aceste mii de dosare în care viciile de procedură sunt evidente. Actele de poliţie judiciară sunt clare. Ce facem cu ele? Le lăsăm aşa?", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la un post TV, notează Mediafax.

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis este un plan care rămâne în picioare.

Iohannis, ținut în corzi cu suspendarea. Dragnea, spre PSD: Să aveți telefoanele tot timpul la voi

"La ora asta, nu ştiu ce ar trebui să se întâmple pentru că acest proces să se întâmple la toamna. Este vorba despre parlamentari. Nu e obligatoriu în toamna. Se pot întâmpla lucruri. Am vorbit cu colegii mei luni. Le-am spus că pot merge în vacanţă parlamentară, dar sa aibă telefoanele la ei ca s-ar putea să ne vedem", a mai declarat Liviu Dragnea, cu doar o zi în urmă.

Președintele PSD a mai menționat că au existat discuții despre suspendare și cu partenerii de coaliție, ALDE.

Orban: Convingerea mea e zilele lui Dragnea sunt numărate

Social-democrații se vor îndepărta de politica liderului lor, Liviu Dragnea, pe măsură ce deciziile "iraționale" ale acestuia vor continua. Asta susține președintele PNL, Ludovic Orban, care a explicat, la emisiunea "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV, care ar fi agenda reală a șefului PSD.

"Convingerea mea e că zilele lui Dragnea sunt numărate. Starea de spirit din PSD se va schimba. Pe măsură ce Dragnea devine din ce în ce mai agresiv, tot mai mulți oameni din PSD se vor îndepărta și nu-l vor urma", susține liderul PNL.

Planul lui Liviu Dragnea este să controleze Parchetele și serviciile secrete, spune Orban.

"Să spui acum că e valabilă în continuare suspendarea dezvăluie planul lui Dragnea - vrea să pună mâna pe Parchete, vrea să pună mâna pe Servicii. De ce credeți că voia să facă o comisie pe securitate națională care să aibă drept de inițiativă legislativă? Noroc că am atacat-o la CCR care a spus că e neconstituțional tocmai asta", a mai afirmat Orban.

Scenariu CATASTROFAL pentru Dragnea: "E pe marginea prăpastiei. S-ar putea schimba Guvernul"

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu