MENIU

Tăriceanu: Mărășești rămâne veșnic în conștiința națională ca simbol al determinării poporului român

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat duminică seară că bătălia de la Mărășești va rămâne în istorie drept "un exemplu înălțător".

"Aproape pe întreg teritoriul României sunt locuri care ne reamintesc de faptele de eroism, de dârzenie, de tenacitatea și hotărârea ostașilor noștri care au luptat în Primul Război Mondial. Dintre toate acestea, Mărășești rămâne veșnic în conștiința națională ca simbol al determinării poporului român și în patrimoniul gloriei noastre militare. Împlinirea a 100 de ani de la faptele de eroism ale ostașilor noștri în campania din 1917 constituie un prilej de reafirmare a întregii considerații pe care toți o avem față de bravii noștri soldați care au purtat pe umerii lor destinul și independența patriei noastre. Un secol de când privirile întregii țări au fost ațintite asupra bătăliei de la Mărășești care va rămâne în istoria patriei noastre ca un exemplu înălțător", a afirmat președintele Senatului în discursul său din cadrul ceremoniei de comemorare a Centenarului bătăliei de la Mărășești, conform Agerpres .

Tăriceanu a evidențiat faptele de eroism ale soldaților români mai ales în condițiile în care, în opinia sa, "armata română, în confruntările purtate în 1917, a fost insuficient susținută de puterile Antantei în fața unui inamic superior numeric, care avea experiența a doi ani de război și care era înzestrat cu mijloacele tehnice evoluate pentru acea vreme".

"Faptele de eroism săvârșite de soldații noștri în campania din 1917, însuflețite și de un măreț elan patriotic, constituie modele de avânt, de sacrificiu, tenacitate, vitejie, care vor rămâne pentru totdeauna în cărțile de istorie", a mai spus președintele Senatului.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu Mărăşeşti