MENIU

Tăriceanu: "De 10 ani, România e măcinata permanent de scandaluri, certuri, dispute"

Liderul PLR Călin Popescu-Tăriceanu, candidat pentru fotoliul de la Cotroceni, a declarat duminică, la Calafat, județul Dolj, că în ultimii ani, România nu a avut un proiect național de anvergură, după aderarea la NATO și la Uniunea Europeană, fiind măcinată, de 10 ani, permanent, de scandaluri, de certuri, de dispute, "care sunt alimentate, din păcate, chiar de președintele României".

Liderul PLR a subliniat că "de 10 ani, România este măcinata permanent de scandaluri, de certuri, de dispute, care sunt alimentate, din păcate, chiar de președintele României, cel care ar fi trebuit să propună un proiect național, nu are această vocație.

"El este un om al scandalului, după cum ați văzut. De ce nu are credibilitate să facă acest lucru? Dincolo de structura lui, că nu e în stare să o facă, chiar dacă astăzi ar fi venit cu un proiect național, nimeni nu ar mai fi stat de vorbă sau nu ar mai fi fost dispus să asculte', a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Agerpres.

Conform lui Tăriceanu, în prezent, în toate clasamentele europene, "cu privire la bunăstare, la produsul intern brut pe locuitor, în orice domeniu, că vorbim de sănătate, de învățământ, suntem pe ultimele locuri, cam pe penultimul", informează un comunicat de presă al PLR Dolj.

"Iohannis a spus că vrea o Românie altfel. Si eu vreau o altfel de Românie, dar ce fel de Românie? Eu vreau, dragi calafeteni și olteni, ca România să ajungă a șaptea țară din Europa, ca putere economică și ca influență. De ce a șaptea țară? Dintr-un motiv foarte simplu. Suntem a șaptea țară ca teritoriu și a șaptea țară ca populatie. Suntem cea mai mică țară dintre țările mari și cea mai mare țară dintre țările mici. Dar suntem a șaptea țară ca greutate, dacă vreți, așa cum ne-a dat-o Dumnezeu din Europa. În momentul de față, în toate clasamentele europene cu privire la bunăstare, la produsul intern brut pe locuitor, în orice domeniu, că vorbim de sănătate, că vorbim de învățamânt, suntem pe ultimele locuri, cam pe penultimul loc. Este o situație cu care eu vă spun că nu mă împac. Nu mi se pare normal. Dar de ce este această situație în România? Pentru că în ultimii ani România nu a avut un proiect național de anvergură, dupa aderarea la NATO și aderarea la Uniunea Europeană, care într-adevăr sunt două realizări extraordinare, din care decurg o seama de beneficii (...) Dar după ce aceste realizări au fost duse la bun sfârșit ce a urmat? Nu a mai urmat nimic", a afirmat Tăriceanu.