MENIU

Țara unde au apărut bule uriașe pe mașini din cauza căldurii. Ce cauzează, de fapt, acest fenomen

Țara unde au apărut bule uriașe pe mașini din cauza căldurii. Foto: Focus.de

Într-o lume în care căldura extremă influențează totul, de la comportamentul oamenilor până la structura mediului înconjurător, un fenomen bizar a captat atenția trecătorilor din China. Căldura cumplită nu doar că le-a dat dureri de cap, dar a și generat o apariție cel puțin ciudată: bule uriașe ce au apărut pe caroseria mașinilor, transformând vehiculele obișnuite în obiecte bizare.

Temperaturile globale continuă să crească. Conform datelor furnizate de Serviciul Copernicus al Uniunii Europene (UE), temperatura din luna iunie a fost cu 1,5 grade mai mare decât media din perioada 1850-1900, fiind astfel considerată „a 12-a lună consecutivă cea mai caldă”. Această situație nu afectează doar oamenii, ci are și un efect surprinzător asupra automobilelor. Pe platformele de socializare au fost postate videoclipuri în care se pot observa vehicule cu deformări neobișnuite. Mașinile păreau pur și simplu să se umfle.

Ceea ce cauzează bulele uriașe pe mașini se spune că este folia care a fost aplicată vehiculelor. Acestea sunt folii de vinil care sunt o alternativă ieftină și populară la vopsea și sunt, de asemenea, aplicate pentru a proteja mașinile. De fapt, ar trebui să reziste la diverse condiții meteorologice. Dar căldura extremă provoacă acest fenomen ciudat, relatează Focus.

The Times of India îi citează pe cei care aplică aceste folii pe vehicule „Wrap Guys” spunând că expunerea prelungită la temperaturi ridicate și lumina directă a soarelui poate afecta durabilitatea și aspectul învelișurilor vehiculelor. Ziarul scrie, citând experții: „Căldura slăbește stratul adeziv, ceea ce duce la formarea de vezicule, întindere și, în unele cazuri, la tipul de umflătură văzut în videoclipurile virale. Nu este clar dacă materialul este inferior calitativ sau lipsa de cunoștințe în procesarea foliei ar putea fi de vină pentru bulele ciudate.

Alertă de la MAE: Traficul aerian este suspendat pe aeroportul din Catania din cauza erupției Vulcanului Etna

Mai multe articole despre:
masini bule pe masini caldura vinil folii de vinil