MENIU

Țara în care turiști sunt jefuiți ziua în amiaza mare, în plin centrul orașelor

Cea mai periculoasă zon înregistrează 28.155 de astfel de incidente într-un singur an. Foto/Profimedia

Furturile din buzunare sunt în creștere în capitala Marii Britanii, cu cele mai importante zece puncte fierbinți identificate chiar în Londra, potrivit unui studiu recent citat de Daily Mail. 

Westminster a fost desemnată cea mai periculoasă zonă din Regatul Unit în ceea ce privește furturile din buzunare, înregistrând un număr impresionant de 28.155 de astfel de incidente între martie 2023 și martie 2024. Acest lucru se traduce prin 13.320 de cazuri la 100.000 de persoane, reprezentând o creștere alarmantă de 712% în ultimii trei ani. Multe dintre victime sunt turiștii care își pierd vigilența în timp ce vizitează atracții precum Palatul Buckingham, Trafalgar Square și Big Ben, scrie Adevărul.

Alte zone turistice populare, precum Covent Garden, Soho și Mayfair, sunt, de asemenea, considerate puncte fierbinți pentru hoții de buzunare, care vizează telefoane mobile, ceasuri și bijuterii. Camden se află pe locul doi în clasamentul celor mai afectate zone, cu 6.848 de infracțiuni de acest tip (3.141 la 100.000 de persoane). Southwark, care găzduiește atracții precum Shakespeare's Globe și The Shard, ocupă locul al treilea, cu 5.935 de furturi (1.903 la 100.000 de persoane), conform unui studiu realizat de firma de licențiere Get Licensed.

La nivel național, situația este la fel de îngrijorătoare. Numărul furturilor a crescut cu peste 150% în ultimul an, ceea ce a determinat guvernul britanic să se angajeze să combată furturile de telefoane mobile. Cu toate acestea, eforturile autorităților par să nu fie suficiente. Într-un incident recent, chiar în timpul unei reuniuni a șefilor poliției din centrul Angliei, ministrului britanic al Poliției și combaterii infracționalității, Diana Johnson, i-a fost furată poșeta.