MENIU

Țara ideală în care să emigrați după 60 de ani: Oferă îngrijiri medicale gratuite și se află aproape de România

Țara ideală în care să emigrați după 60 de ani

Atunci când ne gândim să plecăm din țară după 60 de ani, alegerea unei destinații ideale devine esențială pentru asigurarea unui trai confortabil și al unui standard de viață ridicat. Într-o lume din ce în ce mai globalizată, există o țară care nu doar că oferă oportunități atractive de relocare, dar și servicii esențiale, precum îngrijiri medicale gratuite. Aceasta poate deveni un cerc de siguranță pentru seniori, asigurându-le nu doar sănătatea, ci și un mediu prietenos și accesibil, situat la apropierea României. 

Emigrarea poate fi o provocare considerabilă pentru mulți oameni aflate în diverse etape ale vieții, având în vedere aspecte importante precum locul de muncă, calitatea vieții și procesul de adaptare. Totuși, relocationarea în cel mai fericit loc de pe Pământ poate facilita respectarea anumitor criterii, în special pentru cei care doresc să își înceapă această aventură după 60 de ani. 

Conform unui sondaj realizat de Gallup în colaborare cu Universitatea din Oxford și Rețeaua de soluții pentru dezvoltare durabilă a Națiunilor Unite, Danemarca se dovedește a fi cel mai fericit loc din lume pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. Studiul a analizat șase criterii: speranța de viață, PIB-ul pe cap de locuitor, libertatea de a lua decizii, nivelul de încredere în comunitate, generozitatea și lipsa corupției.

Ciorba de roșii cu cimbru a lui Adi Hădean - Rețeta secretă, pe care marele bucătar a învățat-o chiar de la bunica sa

Studiul a evidențiat modul în care oamenii de această vârstă percep fericirea datorită unei combinații de factori culturali, de bunăstare socială, personali și socioeconomici, conform cronista.com

Ce oferă Danemarca

  • Educație gratuită
  • Sistem de pensii bun
  • Asistență medicală gratuită
  • Securitate înaltă
  • Oferte de muncă grozave  

Clasamentul celor mai fericite 10 țări din lume

  1. Danemarca
  2. Finlanda
  3. Norvegia
  4. Suedia 
  5. Islanda
  6. Noua Zeelandă
  7. Olanda
  8. Canada
  9. Australia
  10. Statele Unite ale Americii

Psihologii au descoperit care este cea mai dificilă vârstă din viață. De ce totul este cu susul în jos în această etapă