MENIU

Tanczos Barna: „Există două anchete în desfășurare privitoare la uciderea ursului Arthur”

Ministrul Mediului - Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor - Tanczos Barna a susţinut, miercuri, declaraţii de presă cu privire la situaţia ursului de la Ojdula, judeţul Covasna. Ministrul a precizat că se desfășoară două anchete privitoare la extragerea ursului din aceea zonă și și-a exprimat regretul că „anumiți colegi se antepronunță în timpul anchetei oficiale”.

„În prezent se desfășoară două anchete privitoare la extragerea ursului din aceea zonă. Este regretabil faptul că anumiți colegi se antepronunță în timpul anchetei oficiale. Eu aștept rezultatele anchetei și după aceea vom trage concluziile.

Trebuie să menționez că la minister, din 2019 și până acum, au fost depuse peste 300 de solicitări pentru a se obține derogări. Unele au fost acceptate, altele nu.

Lucrul cel mai important: după finalizarea anchetei vom reanaliza modul în care se acordă aceste derogări și perioada de timp cât aceasta este valabilă”, a spus Tanczos Barna în conferință de presă.

„Nu știu dacă era vorba de acel urs sau nu, nu știu dacă cobora sau nu, nu știu dacă extragerea s-a făcut cu respectarea legii (…) Nu știu care este persoana care poate spune despre un urs sau cerb sau mistreț că este cel mai mare din țară. Acea persoană, clar, are puteri supranaturale (…) Nu știu dacă era cel mai mare sau era cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță. Aștept finalizarea anchetei.

Mă aștept ca acele persoane, dacă nu au respectat legea, să suporte consecințele. Am cerut o anchetă riguroasă, pe lege”, a declarat ministrul Mediului.

SCANDAL după ce Arthur, cel mai mare urs din UE, a fost UCIS în România de un prinț austriac - Acuzații de braconaj pentru vânătorii de trofee

Mai multe articole despre:
tanczos barna urs ucis