MENIU

Tânăr de 28 de ani, mort pe masa de operație! Bărbatul a ajuns la spital după un incident banal - Poliția a deschis dosar penal

Sală de operație/ Foto: Profimedia

Un caz șocant a avut loc în Spitalul Municipal din Vatra Dornei, acolo un bărbat de doar 28 de ani a murit pe masa de operație. Acesta ajunsese la spital după ce se lovise la cot și avea nevoie de o intervenție chirurgicală. Rudele și prietenii acestuia trag un semnal de alarmă, susțin că tânărul era perfect sănătos, iar reprezentanții spitalului au declanșat o anchetă internă. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Valeriu Stoilov, un asistent de cercetare în geografie la Centrul de Economie Montană, a murit chiar înainte de operația pe care medicii urmau să i-o facă la cot.

În urmă cu doar o săptămână, bărbatul de 28 de ani s-a lovit în timp ce juca fotbal cu prietenii. A mers imediat la spital, iar medicii l-au programat pentru o intervenție chirurgicală. Pe masa de operație însă, la scurt timp după ce i s-a făcut anestezia, Valeriu Stoilov a intrat în stop cardio-respirator. Medicii l-au resuscitat timp de 70 de minute însă, în cele din urmă, au declarat decesul.

Familia și prietenii bărbatului sunt șocați de moartea tragică a acestuia și nu își pot explica cum, din cauza unei banale probleme la cot, tânărul a murit.

Potrivit medicilor, analizele bărbatului făcute înainte de intervenția chirurgicală arătau că acesta ar fi sănătos.

"A prezentat o fractura de olecran in urma unei caderi accidentale, inteleg ca pe un teren de sport. S-a facut anestezia generala. Imediat dupa ce s-a anesteziat si intubate a intrat in stop cardio-respirator.

S-a facut totul potrivit procedurilor, protocoalelor, nu s-a omis nimic. Greu de spus (ca ar putea fi luata in calcul ipoteza ca ar fi fost provocat stopul cardio-respirator de la anestezie). In momentul in care s-a facut anestezia, la scurt timp s-a produs acest stop cardio-respirator, sigur ca are o legatura intr-un fel sau altul, dar mi-e greu sa va spun care", a declarat  Cristian Rusu, directorul medical al Spitalului Municipal din Vatra Dornei. 

Reprezentanții spitalului au declanșat o anchetă internă și așteaptă rezultatele necropsiei. 

Poliţia Municipiului Vatra Dornei a deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, cercetarea fiind efectuată sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Mai multe articole despre:
tanar tanar mort spital vatra dornei cot meci fotbal