MENIU

Tânăr de 25 de ani, drogat și fără permis, reținut după ce a furat o mașină în Sectorul 6

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din București, fiind acuzat de furtul unui autoturism din Sectorul 6. Incidentul a avut loc pe o stradă din acest sector, iar bărbatul a fost prins în trafic cu sprijinul Jandarmeriei Municipiului București.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), autoturismul furat a fost localizat rapid de un echipaj din cadrul Secției 17 Poliție. Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar pentru oprirea mașinii, dar șoferul a refuzat să se conformeze și a continuat să conducă. Imediat, echipajul a solicitat sprijinul jandarmilor, care se aflau în zonă, și au pornit în urmărirea vehiculului.

În scurt timp, autoturismul a fost blocat în trafic, iar tânărul șofer a fost imobilizat și încătușat. În urma testării cu aparatul Drug Test, s-a constatat că bărbatul era sub influența substanțelor psihoactive. De asemenea, verificările ulterioare au arătat că acesta nu deținea permis de conducere.

Tânărul a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru recoltarea probelor biologice și ulterior a fost transportat la secția de poliție pentru continuarea investigațiilor.

Autoritățile au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei, să fie prezentat în fața magistraților cu propunerea de măsuri legale. Cercetările în acest caz sunt coordonate de Serviciul Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.