MENIU

SZOBI CSEH. Destinul FABULOS al celui mai mare cascador ROMÂN

Szobi Cseh
Szoby Cseh NU a colaborat cu Securitatea

SZOBI CSEH a murit, vineri dimineaţă, avea 71 de ani şi suferea de cancer osos. Cascadorul a murit, după o grea suferinţă, la Spitalul Fundeni. SZOBI CSEH.

SZOBI CSEH a murit, la 72 de ani. Cel mai bun cascador român a avut o viaţă de poveste şi o carieră strălucită. El dezvăluia, într-un interviu pentru Jurnalul Naţional, partea necunoscută a vieţii sale.


SZOBI CSEH. Dintr-o mamă campioană la tenis şi un tată director de bancă, cel mai bun CASCADOR din EUROPA

SZOBI CSEH era secui, nascut in Miercurea-Ciuc. Familia are un blazon cu un secui care sta cu o spada, si in varful ei este un ceh. "Tata a dat gata atatia cehi, incat i s-a dat numele de Cseh", ne povesteste Szobi. Parintii i-au insuflat dragostea pentru sport. In curtea casei, tatal sau construise terenuri de tenis. "Mama a fost campioana la tenis, iar prima racheta de tenis pe care a vazut-o Ion Tiriac era de la mine. El juca hochei la Brasov. I-am dat eu racheta si ai vazut ce-a ajuns?! Am copilarit impreuna, am fost la facultate impreuna, dar nu l-am vazut o data zambind", spunea Szobi.

Daca mama era campioana, nici tatal nu era mai prejos. A vrut sa fie doctor, dar parintii erau saraci. A fost astfel nevoit sa mearga la Academia Economica. Iar de la 24 de ani, pana a iesit la pensie, a fost director de banca. Director cu muschi. "In 1930, a montat o bara fixa in curte si facea gigantica. Nu-l invatase nimeni. O aseza pe mama in palma si o ridica intr-o mana. Cand se dezbraca tata, toate gagicile intorceau capul dupa el. Era numai muschi. L-am mostenit."

SZOBI CSEH. "Din burta mamei am fost cascador". YOGA l-a scăpat de ARMATĂ

"Din burta mamei am fost cascador. Faceam ca Tarzanul. Zburam dintr-un copac intr-altul. Uneori, ma cataram si pe Biserica Neagra. In fiecare zi, aveam aventuri. Ce-mi trebuia mie scoala?" Nici armata nu i-a trebuit. Desi era tot numai muschi, era... inapt. "Am facut yoga, nu cum face Bivolaru. Eu sunt doctor in yoga. Am stat prin spitale 6 luni, cam cat trebuia sa fac armata. Ii intrebam pe asistenti: "Cat trebuie sa fie tensiunea astazi?". Si m-au scos inapt. Filmam la "Mihai Viteazu" si faceam o gramada de cascadorii. Se uitau ca prostii."

SZOBI CSEH şi-a FURAT nevasta de acasă. "Singura femeie pe care am iubit-o a fost nevasta mea de acum"

"Singura femeie pe care am iubit-o este nevasta mea de acum. Am intalnit-o la un liceu. Eram de patru ani cu Ioana. Am furat-o de acasa si ne-am mutat impreuna intr-o garsoniera, care avea doar linoleum pe jos. Am luat o lada de la aprozar, care era noptiera, si o plapuma. Parintii ei erau speriati. Toata lumea stia ca eram casatorit. Dar ne iubeam. Cand a terminat liceul, era insarcinata in sase luni. Am reusit sa divortez si a doua zi m-am insurat. Suntem impreuna din 1975." Acum, la 61 de ani, este bunic. Iubeste viata si nu regreta nimic din ceea ce a facut. "As fi vrut sa ma nasc acum 500 de ani. As fi fost rege", a pus punctul pe "i" cel mai bun cascador din Europa.

 

SZOBI CSEH a murit. O boală cumplită l-a răpus



SZOBI CSEH. Punctul de COTITURĂ: băutura i-a provocat 5 COMOŢII CEREBRALE

Dupa ce a murit Eugen Barbu, Szobi Cseh s-a apucat de scris scenarii. Dar n-a reusit sa faca nimic. S-a apucat de baut cand a vazut ca se alege praful de proiectele lui. Si a baut 6 ani. 3 kilograme de votca pe zi si vin ca sa o stinga. In plus, toti regizorii il urau. "Cand ma vedeau nevestele lor, voiau sa le dau eu cu capul de tablia patului. Ma vorbeau de rau, dar aveau nevoie de mine. Cu totii beau in nestire. Iar eu a trebuit sa beau mai mult ca ei, ca sa-mi spuna ca am talent si ca nu am doar muschi." A avut cinci comotii cerebrale, dar a scapat ca prin urechile acului. "Cand eram pe muchie, mi-a cazut fisa de la Dumnezeu ca trebuie sa ies campion. Sa nu ma las infrant! Nu ma mai puteam misca, nici nu mai puteam sa beau apa. Ce sete mi s-a facut de viata, dupa ce m-am lasat de bautura!"