MENIU

Sutienul care ar putea schimba vieţile a milioane de femei diagnosticate cu cancer la sân

Un tânăr din Mexic s-a hotărât să ajute femeile din întreaga lume să depisteze la timp cancerul la sân, după ce mama sa a fost la un pas să-şi piardă viaţa din cauza acestei boli crunte care fură anual vieţile a mii de femei. 

Tânărul a povestit că vestea potrivit căreia mama sa suferea de această boală l-a afectat enorm şi s-a gândit la o soluţie, astfel încât alţi copii să nu treacă prin ceea ce a trecut el.

"Pe când aveam 13 ani, mama mea a fost diagnosticată pentru a doua oară cu cancer la sân. Tumora s-a dezvoltat de la dimensiunea unui bob de orez, la cea a unei mingi de golf în mai puţin de şase luni. Diagnosticul a venit târziu, astfel că mama mea şi-a pierdut ambii sâni, cât şi o parte din viaţa ei", a povestit Julián Ríos Cantú, în vârstă de 18 ani.

Toată această poveste l-a inspirat pe acest tânăr să creeze sutienul Eva, un sutien auto-explorator, care ajută femeile să detecteze cancerul de sân la timp. Dispozitivul a câştigat deja premiul la competiţia finală a concursului Global Student Entrepreneur Awards, pentru care s-au bătut 56 de studenţi antreprenori din 56 de ţări.

Acest sutien dispune de câţiva senzori care cartografiază suprafaţa sânului şi monitorizează textura, culoarea şi temperatura.

"Atunci când există o tumoră la sân, există mai mult sânge, mai multă căldură, deci există schimbări de temperatură şi în textură", a explicat tânărul, potrivit Bored Panda.

Invenţia este încă în stadiul de prototip, însă specialiştii estimează că în doi ani va primi certificări pentru a putea fi comercializată.

Mai multe articole despre:
cancer sutien Julián Ríos Cantú