MENIU

Sute de schelete umane, descoperite în Vaslui, în zona unde se construiește un spital. Ce ipoteză iau în calcul arheologii

Sute de schelete umane, descoperite în Vaslui, în zona unde se construiește un spital / Foto: Arhivă

În doar câteva luni, aproape 270 de schelete umane au fost descoperite prin descărcarea arheologică a zonei în care va fi construit Spitalul nr. 2 din municipiul Vaslui. Clădirea modernă care urmează să fie construită este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cercetarea arheologică a început în luna aprilie, când, cu ocazia unor lucrări de construcţii demarate în zonă şi sistate ulterior, au fost descoperite 13 schelete umane, 12 adulţi şi un copil. 

Specialiştii Muzeului Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui au anunţat la acel moment că nu există indicii potrivit cărora este vorba despre o eventuală groapă comună, ci despre un fost cimitir.

„Au fost efectuate săpături şi până la sfârşitul descărcării arheologice s-au adunat până în 270 de schelete umane. S-au făcut prelevări, au fost etichetate şi transmise la Iaşi pentru determinări. Este vorba despre un fost cimitir cu mai multe nivele de înhumare”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

Cu ocazia săpăturilor au fost descoperite şi o serie de obiecte care vor fi prezentate în cadrul Sesiunii Internaţionale de Comunicări Ştiinţifice „Acta Moldaviae Meridionalis”, care urmează să aibă loc în cursul lunii septembrie. 

Lucrările de construcţii la Spitalul 2 Vaslui au fost reluate. 

Mai multe articole despre:
schelete vaslui schelete spital vaslui