MENIU

Incidente la protestele de la Parlament: Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Aproximativ 700-800 de persoane au protestat miercuri seara în apropierea Palatului Parlamentului din București, dar și în marile orașe din țară. Persoanele prezente în stradă nu au fost de acord cu adoptarea legilor justiției. Oamenii au adus cu ei pancarte cu mesaje și fluiere. Câteva sute de oameni au ieşit în stradă şi în Cluj-Napoca. Totodată, alte zeci de persoane au ieșit în stradă și la Zurich, în Elveția.

La ieşirea deputaţilor din Palatul Parlamentului, în jurul orei 23:00, cei care protestau au început să strige HOŢII şi să huiduie. Aceştia au încercat să ajungă la maşinile parlamentarilor care au părăsit Casa Poporului, jandarmii folosind gaze lacrimogene pentru a îi împiedica. 

La faţa locului s-au aflat foarte mulţi jandarmi care au făcut un cordon în jurul celor care protestează. "Jandarmeria apară hoţia", au strigat oamenii. 

Deputaţii USR au ieşit din curtea Parlamentului pe jos, aceştia fiind aplaudaţi de protestari.

O persoană care participa la protestul din apropierea Palatului Parlamentului a fost condusă la secție și riscă o amendă de 500 de lei întrucât a rămas pe trecerea de pietoni pentru a determina mașinile să se oprească după ce jandarmeria eliberase traficul, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei, Georgian Enache.

Potrivit sursei citate, persoana va fi amendată conform Legii 60/1991, art.26 lit.e), care face referire la acțiuni sau manifestări cu intenția de tulburare în orice mod a adunărilor publice.

Un alt incident s-a produs la protest când o persoană a acuzat că o mașină care a ieșit din curtea Palatului Parlamentului ar fi atins-o.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Poliția Rutieră urmează să stabilească dacă s-a produs vreo infracțiune sau vreo abatere de la regimul rutier.

Aproximativ 700-800 de persoane au protestat în București în fața Palatului Parlamentului împotriva adoptării legilor justiției. În același timp, alte sute de oameni au scandat în stradă la Cluj și Constanța. La Cluj, aproximativ 200 de oameni au pornit într-un marș prin centrul orașului.

”Am urmărit dezbaterea timp de două ore şi jumătate, timp în care am fiert în ultimul hal (...) Îi felicit pe cei de la USR pentru modul în care s-au comportat. Cred că cei care se cred mai presus decât legea şi acuză fondarea unui stat paralel nu înţeleg prea bine ce este statul de drept. După cum am învăţat eu, în statul de drept nimeni nu este mai presus de justiţie”, a spus o tânără venită la protest în fața Palatului Parlamentului, potrivit Mediafax.



”PSD, ciuma roșie!”, ”Hoții, hoții!”, ”Corupția ucide!”, au strigat oamenii care s-au strâns în stradă.

Aproximativ 20 de oameni s-au strâns și la Zurich, în Elveția. Ei și-au arătat astfel solidarutatea fațță de protestatarii din București.


Mai multe articole despre:
parlament Cluj proteste oameni oraşe penali bucuresi