MENIU

Suspect de Ebola în Italia: Asistentă medicală care a revenit din Sierra Leone, plasată în carantină

<p>Suspect de Ebola &icirc;n Italia: O asistentă medicală care a revenit din Sierra Leone, &icirc;n carantină</p>

Un nou caz suspect de Ebola în Europa. O asistentă medicală din Italia care a revenit zilele trecute din Sierra Leone a fost plasată în carantină, la Roma.

Analizele medicale preliminare au arătat că femeia are Ebola, dar rezultatele definitive sunt aşteptate astăzi.

Din februarie până zilele trecute, asistenta în vârstă de 37 de ani a lucrat în Sierra Leone ca voluntară a organizaţiei umanitare Emergency.

Epidemia din vestul Africii, cea mai gravă de la identificarea virusului Ebola în 1976, a izbucnit în decembrie 2013. Peste 11 mii de persoane au murit de Ebola în ultimul an şi jumătate.

Sâmbăta trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţa că epidemia de Ebola s-a încheiat în Liberia.

OMS a făcut acest anunț în contextul în care au trecut 42 de zile de la ultimul caz confirmat de analizele de laborator, ultima persoană care a murit din această cauză fiind înhumată la 28 martie. Până la 9 mai, a trecut un interval de timp de două ori mai mare decât perioada de incubație a bolii, care este de 21 de zile, și nu s-a depistat niciun nou caz de contaminare cu Ebola, scrie Agerpres.

Perioada de vârf a epidemiei — cea mai gravă de la identificarea acestui virus în 1976 — a fost în august-septembrie 2014, când s-au contabilizat "300-400 de noi cazuri pe săptămână".

Totodată, OMS a atras atenția că este nevoie de vigilență în continuare întrucât epidemia nu a fost stinsă încă Sierra Leone și Guineea, țări vecine cu Liberia, unde numărul de îmbolnăviri este într-un considerabil regres.

Actuala epidemie de Ebola a început în decembrie 2013, în Guineea, și s-a manifestat mai ales în cele trei state africane menționate, unde s-au identificat mai bine de 26.500 de îmbolnăviri.