MENIU

SURSE: Parchetul pregătește AUDIEREA liderilor AUR, în dosarul deschis in rem după comunicatul privind minimalizarea Holocaustului

Noi detalii ies la iveală în cazul dosarului penal deschis in rem pentru AUR. Potrivit surselor Realitatea PLUS, nume grele din partid vor ajunge să dea explicații în fața anchetatorilor. Procurorii s-au sesizat din oficiu privind un comunicat trimis de cei de la AUR în care este minimalizat Holocaustul.

În următoarele zile ar putea începe audierile. Potrivit surselor Realitatea PLUS, în momentul de față procurorii intocmesc lista cu persoanele care ar trebui să dea explicații și fixează programul audierilor. Vorbim atât despre persoane cu funcții de conducere din cadrul AUR, cum ar fi liderii George Simion și Claudiu Târziu, cât și despre cei care au redeactat comunicatul de presă din 3 ianuarie intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”.

Reamintim că în respectivul comunicat trimis de liderii AUR, aceștia caracterizează istoria Holocaustului drept „temă minoră ridicată la rangul de materie, ce subminează calitatea învățământului din România”. 

Imediat după apariția în spațiul public a controversatului comunicat mai multe instituții, dar și persoane publice au reacționat. 

Mai multe articole despre:
aur dosar penal aur holocaust parchet general audieri