MENIU

Surse: Hellvig, Coldea şi Kovesi, audiaţi în secret în dosarul „Black Cube”. Hellvig a confirmat!

Directorul SRI, Eduard Hellvig, Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA şi fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, au fost audiaţi, în ultimele două săptămâni,la DIICOT, în dosarul Black Cube, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. La scurt timp, o confirmare a venit din partea şefului SRI.

Directorul SRI Eduard Hellvig, a fost audiat, ca martor, pe 28 februarie, iar fostul adjunct al SRI, Florian Coldea a ajuns la sediul DIICOT pe 8 martie. Numele celor doi au fost menţionate, în diferite declaraţii date de martori în dosar. 

Un comunicat al SRI a confirmat informaí,a printr-un comunicat succint: "Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT, pentru a da declarații în legatură cu dosarul „Black Cube”. În cadrul declaraţiilor, Eduard Hellvig, a reiterat faptul că nu are nicio implicare în acest dosar şi că îşi exprimă totala disponibilitate pentru a sprijini orice instituţie a statului român în demersurile sale legale."

Aceleaşi surse au declarat, pentru MEDIAFAX, că Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a fost audiată marţi, 13 martie, la sediul DIICOT.

Cei trei au fost invitaţi şi audiaţi departe de ochii presei, iar DIICOT nu a făcut vreo comunicare oficială.

Până la ora transmiterii ştirii, niciuna dintre persoanele audiate nu a confirmat vizita la DIICOT, iar structura de Parchet care investighează cazul Black Cube a transmis sec, prin biroul de presă, că nu comentează informaţiile.

Toate detaliile despre scandalul "Black Cube" sunt aici. 

sursă foto: Mediafax

Mai multe articole despre:
DNA Kovesi Coldea Dragnea hellvig