MENIU

SURSE: CCR amână motivarea în cazul Șoșoacă! Judecătorul propus de UDMR nu semnează decizia

SURSE: CCR amână motivarea în cazul Șoșoacă! Judecătorul propus de UDMR nu semnează decizia

Judecătorii Curții Constituționale sunt așteptați, astăzi, să emită motivarea deciziei prin care Dianei Șoșoacă i s-a interzis candidatura la alegerile prezidențiale. Conform unor surse sunt probleme din cauza judecătorului Attila Varga (propus de UDMR), cel care ar refuza să semneze raportul acestei motivări. Șefa SOS România a reacționat pe pagina sa de Facebook, unde a acuzat că ar fi vorba de un blat politic.

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) erau așteptați astăzi să emită motivarea deciziei definitive prin care Dianei Șoșoacă i-a fost respinsă candidatura la alegerile prezidențiale. Conform unor surse, există însă probleme interne care amână acest proces. Judecătorul Attila Varga, numit de UDMR, ar fi refuzat să semneze raportul privind motivarea acestei decizii, generând tensiuni în cadrul CCR.

Această situație a stârnit reacții imediate din partea Dianei Șoșoacă, care a comentat pe pagina sa de Facebook. Șefa SOS România a sugerat că ar fi vorba de un "blat politic", insinuând că decizia Curții ar avea substraturi ascunse și ar fi influențată politic.

Diana Șoșoacă, reacție dură după anularea candidaturii. Decizie definitivă: NU poate candida la alegerile prezidențiale

Mai multe articole despre:
diana sosoaca alegeri prezidentiale motivare