MENIU

SURPRIZĂ la US Open. Cu cine joacă Simona Halep și celelalte românce

Simona Halep va juca în primul tur la US Open cu sportiva belgiană Kirsten Flipkens, numărul 68 mondial, conform tragerii la sorţi de vineri. Alte două românce de pe tabloul principal, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea, ar putea fi adversare în turul doi.

Halep şi Flipkens au mai fost adversare până în prezent de patru ori şi de fiecare dată învingătoare a fost românca.

Dacă va trece de sportiva belgiană, Halep o va întâlni pe câştigătoarea meciului Lucie Safarova (Cehia, 35 WTA) - Daria Gavrilova (Australia, 45 WTA).

Pe acelaşi sfert de tablou cu Simona Halep se află şi liderul mondial, americanca Serena Williams, care o va avea ca adversară în runda inaugurală pe jucătoarea rusă Ekaterina Makarova (36 WTA), potrivit News.ro.

Jucătoarea Ana Bogdan, locul 117 WTA, s-a calificat, vineri, pe tabloul principal la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Ea va evolua în premieră pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam.

Bogdan, favorită 11 în calificări, a învins-o în turul trei al calificărilor pe sportiva canadiană Francoise Abanda, locul 229 WTA, scor 6-2, 3-6, 6-2.

Patricia Maria Ţig, locul 129 WTA, o va întâlni în primul tur pe favorita 26, germanca Laura Siegemund, locul 28 mondial. Cele două au fost adversare o singură dată, la Charleston, în 2016, şi câştigătoare a fost Siegemund.

Pe jumătatea de tablou a Simonei Halep şi Serenei Williams, unde este şi Ţig, se află şi poloneza Agnieszka Radwanska (cap de serie 4 şi locul 4 WTA), care va juca împotriva unei sportive din calificări, şi Venus Williams (SUA, locul 6 WTA şi favorită 6), care o va întâlni în primul tur pe sportiva ucraineană Katerina Kozlova, numătul 92 mondial.

Pe a doua jumătate a tabloului se află Monica Niculescu, locul 57 WTA, care o va întâlni pe favorita 18, sportiva cehă Barbora Strycova, locul 19 mondial. Cele două au fost adversare de şapte ori, scorul general fiind 4-3 în favoarea jucătoarei din Cehia.

Sorana Cîrstea, locul 88 WTA, va juca împotriva unei sportive venite din calificări. Cîrstea şi Niculescu pot fi adversare în turul doi, dacă vor trece de sportivele pe care le vor înfrunta în prima rundă.

Irina Begu, locul 22 WTA, o va întâlni în primul tur pe sportiva ucraineană Lesia Tsurenko, numărul 80 mondial. Begu şi Tsurenko au mai fost adversare de trei ori. Românca s-a impus o dată, iar Tsurenko de două ori.

Mai multe articole despre:
US Open Simona Halep