MENIU

Surpriză de proporţii la turneul de tenis de la Montreal

Surpriză de proporţii la turneul de tenis de la Montreal

Serena Williams, fostul lider mondial al tenisului feminin, a renunţat să concureze în turneul de la Montreal de săptămâna viitoare, evocând "motive personale", au declarat sâmbătă organizatorii.

"Sigur că suntem dezamăgiţi că Serena nu este cu noi", a afirmat directorul turneului, Eugene Lapierre. El a precizat că în ciuda acestei absenţe, cele mai bune zece jucătoare mondiale (inclusiv românca Simona Halep, actualul lider WTA), vor participa la acest turneu, cu câteva săptămâni înainte de US Open, care începe pe 27 august.

Germanca Tatjana Maria profită de retragerea Serenei Williams şi o va întâlni în primul tur pe franţuzoaica Alize Cornet.

Americanca de 36 de ani încearcă de câteva luni să revină la cel mai bun nivel al său. Ea a lipsit cea mai mare parte din 2017 pentru naşterea primului său copil şi a fost nevoită să treacă peste complicaţii şi o operaţie riscantă.

Williams a pierdut în iulie finala de la Wimbledon, în faţa germancei Angelique Kerber. Marţi, la San Jose, ea a suferit cea mai aspră înfrângere din cariera sa, în faţa britanicei Johanna Konta (6-1, 6-0).

Sursa

Mai multe articole despre:
Tenis Montreal Serena Williams turneu de tenis