MENIU

Suporterii echipei naționale au încins o horă cu cei ai Belgiei, după meciul de la Koln - VIDEO

Suporterii echipei naționale au încins o horă cu cei ai Belgiei, după meciul de la Koln

Naţionala României a fost  învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0  în Grupa E a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania. Cu toate acestea, suporterii echipei naționale au demonstrat că nu pot să țină supărarea prea mult, și, în ciuda pierderii suferite pe teren, au încins o horă în piața centrală din Koln. Și mai inedit este faptul că suporterii belgieni li s-au alăturat în dansul românesc.

Fanii României au dat dovadă de fair play la Campionatul European de Fotbal. În ciuda înfrângerii cu 2-0, românii au continuat să se bucure și să strige pentru echipa națională, fără să-și piardă entuziasmul și respectul pentru echipa lor.

Și chiar și după încheierea meciului, atmosfera a rămas încărcată. Pe ritmuri românești, fanii români s-au lăsat prinși într-o frumoasă și spontană horă, în care suporterii belgieni au decis să se alăture, fără a se gândi la diferențele sportive și înainte de toate, într-un moment de unitate și prietenie cu totul deosebit.

Scenele inedite au avut loc în fața catedralei din Koln și au fost surprinse de un suporter român, care a postat videoclipul pe TikTok.

@kameleonmiv

 

♬ sunet original - 🦎kameleon🦎M.I.V
Deși inițial se anunța că fanii belgieni vor fi mai numeroși decât cei români datorită distanței foarte mici între Koln și Belgia, de aproximativ 100 de kilometri până la primul mare oraș, situația nu a fost deloc așa. Românii au părut a fi mai numeroși decât cei belgieni. Au fost fani care au venit din România, dar și o parte care s-a mobilizat din Germania și alte țări unde există comunitate numeroasă românească. În Germania sunt aproximativ 900.000 de români, estimează presa din diaspora.
 
Estimările arată că aproximativ 25 000 de fani români au fost în tribune la meci.Pe străzi, numărul acestora a fost chiar mai mare. 
 
Accidentul de la fabrica de cașcaval. A murit și cel de-al patrulea muncitor căzut în bazinul de colectare