MENIU

„Superman Challenge” a băgat 3 copii în SPITAL. Medicii trag un semnal de alarmă

Miercuri, cinci copii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU)-SMURD Pediatrie din Târgu Mureș. Ei acuzau diverse traumatisme, inclusiv fracturi și contuzii, ca urmare a încercării provocării virale "Superman Challenge", popularizată pe TikTok. Unul dintre cazuri este mai grav, necesitând investigații suplimentare și internare.

Ce spun medicii

Potrivit Marianei Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, cei cinci copii au fost aduși direct de la școală. „Astăzi au fost înregistrate cinci cazuri: contuzie abdominală, fractură cu deplasare a radiusului drept, alte două fracturi, iar un al cincilea caz este încă în investigații. La început, copiii nu au vrut să spună ce s-a întâmplat, invocând accidente la școală. Ulterior, au recunoscut că au încercat provocarea Superman Challenge”, a declarat aceasta.

Dintre cei cinci copii, trei au fost externați cu recomandări medicale, în timp ce un adolescent de 15 ani, care a suferit o fractură gravă, a fost internat pentru tratament suplimentar.

Un fenomen alarmant pe TikTok

Provocarea "Superman Challenge", devenită virală pe rețelele sociale, îi încurajează pe participanți să simuleze zborul, sărind de pe obiecte sau în contexte periculoase. Acest fenomen a atras atenția autorităților medicale, după ce au fost raportate mai multe incidente similare în alte regiuni.

Un detaliu semnificativ a ieșit la iveală: unul dintre copii avea un bilet de trimitere în care era menționat explicit că a încercat provocarea văzută pe TikTok.

UPU-SMURD Târgu Mureș a anunțat că va analiza cazurile recente pentru a identifica câți copii au ajuns la urgențe din cauza acestei provocări periculoase. Medicii atrag atenția asupra riscurilor majore asociate cu astfel de trenduri și fac apel la părinți și profesori să monitorizeze mai atent activitatea online a copiilor.

„Este important să discutăm cu copiii despre pericolele provocărilor virale și să le explicăm că nu toate informațiile de pe internet sunt sigure sau inofensive”, a subliniat Mariana Negoiță.