MENIU

Summit NATO - Madrid. Viktor Orban, fidel lui Putin: „Nu vom susține nicio propunere care să implice Alianța. E un război ruso-ucrainean”

Viktor Orban, premierul Ungariei

Ungaria face din nou notă discordantă în UE și NATO din cauza apropierii de liderul de la Kremlin. Viktor Orban a anunțat că nu va susține nicio măsură care să implice NATO în războiul din Ucraina.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat miercuri că ţara sa nu va susţine nicio propunere care să implice NATO în războiul din Ucraina. Motivul invocat de Orban: este vorba despre un conflict exclusiv între Rusia şi Ucraina.

„Nu vom susţine nicio propunere care ar putea atrage NATO sau Ungaria în acest conflict, pentru că este un război ruso-ucrainean, iar NATO este o alianţă defensivă'', a spus Viktor Orban, potrivit şefului său de presă, Bertalan Hevesi, relatează agenția MTI citată de Agerpres.

Agenţia EFE aminteşte că Orban a sosit marţi seară la Madrid pentru a participa la summitul NATO, unde va susţine eforturile pentru restabilirea păcii în Ucraina, potrivit lui Hevesi.

„În locul unei escaladări a războiului, Ungaria sprijină eforturile în favoarea păcii”, a declarat marți seară Viktor Orban la Madrid, după cina oferită de  familia regală a Spaniei şefilor de stat şi de guvern care participă la reuniune.

Șeful biroului de presă al premierului Viktor Orban a mai precizat că soluţionarea conflictului presupune restabilirea rapidă a unui acord de încetare a focului şi începerea unor negocieri de pace.

Răspunsul la invazia rusă în Ucraina este una dintre principalele teme pe care le vor aborda ţările membre ale alianţei la summitul de la Madrid.