MENIU

Sufleu de broccoli. Un aperitiv gustos și aromat. Rețeta preparatului elegant și aerat

Sufleu de broccoli. Un aperitiv gustos și aromat. Rețeta preparatului elegant și aerat

Pentru o gustare delicioasă și consistentă sau chiar pentru una dintre mesele principale ale zilei îți oferim o rețetă de sufleu de broccoli. Este rețeta unui preparat elegant și aerat, perfect pentru a aduce o notă sofisticată la orice masă.

Sufleurile sunt cunoscute pentru textura lor ușoară și pufoasă, datorită incorporării aerului în albușurile de ou bătute spumă. În această rețetă, broccoli devine ingredientul principal, oferind un plus de culoare, cât și un gust subtil vegetal, care se îmbină perfect cu brânza și ouăle.

Sufleul de broccoli este o explozie de texturi și arome. Crusta ușor rumenită ascunde un interior moale și aerat, cu note subtile de broccoli și brânză. Gustul delicat al legumei se combină armonios cu brânza cremoasă și ușoară, iar sosul bechamel aduce o notă de bogăție și profunzime. Perfect pentru iubitorii de preparate fine, sufleul de broccoli este un mod inedit de a aduce legumele în farfurie, transformându-le într-o experiență culinară memorabilă.

Acest preparat se potrivește de minune ca aperitiv cald sau ca fel principal, alături de o salată proaspătă. Sufleul poate fi servit la o cină festivă sau ca o opțiune delicioasă pentru un prânz sănătos și sățios. Deși sufleurile au reputația de a fi destul de delicate și pretențioase, rețeta de mai jos este simplă și poate fi realizată cu ușurință chiar și de către începători.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Sufleu de broccoli – Ingrediente

  • 300 g broccoli (buchețele)
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 100 g brânză tare (parmezan sau cheddar)
  • un praf de nucșoară (opțional)
  • sare și piper după gust
  • unt și pesmet pentru tapetarea formei de sufleu.

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

Rețeta sufleului de broccoli – Mod de preparare

Descoperă mai jos rețeta sufleului de broccoli, care presupune să pregătești buchețelele de broccoli, să prepari un sos bechamel, o bezea de albușuri și să combini toate ingredientele, după care să dai totul la cuptor.

Separă broccoli în buchețele mici, care se fierb în apă cu sare timp de 3-4 minute, până devin fragede, dar își păstrează culoarea verde vibrantă.

Apoi scurge-le și trece-le printr-un jet de apă rece pentru a opri procesul termic. Lasă buchețelele de broccoli într-o sită și pregătește celelalte ingrediente.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

Cum pregăteși sosul bechamel

Într-o cratiță medie, topește untul la foc mediu. Adaugă făina și amestecă energic, formând un roux. Gătește-l timp de 1-2 minute, fără să-l lași să se rumenească.

Citește continuarea aici

Lichior de pere. Rețeta unei băuturi fine și aromate

Mai multe articole despre:
sufleu brocoli reteta