MENIU

Suflete care au devenit numere în statistici. Cine sunt tinerii frumoși care au pierit în Colectiv

46. Este numărul celor care au pierit în tragedia din Colectiv și al sufletelor care s-au dus, poate, într-o lume mai bună. Fiecare dintre ei avea visuri, idealuri și însemna enorm pentru familia și prietenii care l-au cunoscut. Acum, victimele incendiului din Colectiv devin, încet-încet, statistici. 

După ce zile la rând bilanțul victimelor din Colectiv indica 32, numărul lor a crescut brusc în weekend, un weekend negru pentru cei care așteptau un miracol - însănătoșirea grabnică a răniților.

O jurnalistă, un cântăreț și alți 13 tineri cu o imensă poftă de viață, după cum spun prietenii lor, au pierdut lupta cu boala în cele două zile de final de săptămână. 

Bogdan Enache, toboșarul trupei ”Goodbye to Gravity”, care susținea un concert în clubul groazei în momentul în care a izbucnit incendiul, s-a stins din viață duminică. El este numărul 45 pe această listă a morții.

Bogdan fusese pregătit pentru a fi transferat la un spital din străinătate, însă în timpul zborului a intrat în stop cardio-respirator. Medicii care îl însoțeau au stabilit că trebuie să se întoarcă din drum, însă, după zeci de minute de resuscitare, artistul s-a stins din viață. 

Înainte să fie transferat, familia lui Bogdan s-a lovit de o problemă. Tânărul cântăreț nu era asigurat medical și, înițial, rudele lui fuseseră informate că transferul nu urma să mai aibă loc. 

Prietena lui Bogdan parcă a presimțit tragedia care urma. "Am avut mai mult de lucru, dar niciodată nu mi-a plăcut Colectiv. Lucrez în constructii, iar modul în era construit clubul, spatiul strâmt, m-a făcut să-l privesc cu neîncredere. Bogdan s-a suparat puţin pe mine, dar noi deja sărbătoriserăm în urmă cu câteva luni apariţia videoclipului", a declarat ea, pentru evz.ro. 

Teodora Maftei, fotojurnalistă. Tânăra în vârstă de doar 36 de ani este ultima despre care se știe că a murit, numărul 46. Teodora s-a luptat pentru viața ei de mai multe ori în ultimii ani. De șapte ori fusese operată de-a lungul timpului, dintre care trei intervenții au fost pe creier. Fotojurnalista a supreviețuit tuturor, însă trupul ei n-a mai putut rezista rănilor provocate de flăcările mistuitoare.

”Degeaba ești viu, dacă nu simți că trăiești”, obișnuia să spună Teodora, cea care și-a trăit viața cu zâmbetul pe buze până în ultima clipă, în ciuda problemelor de sănătate pe care le avea. 

Alex Chelba, fotograf. Alex s-a zbătut între viață și moarte până duminică. Medicii nu au mai putut face nimic pentru tânărul în vârstă de 33 de ani care iubea enorm fotografia. 

Cabral a dat cumplita veste că Alex s-a stins din viață. Fuseseră prieteni buni. Acum câteva zile, Cabral găsise apartul foto pe care Alex l-a folosit în Colectiv în noaptea tragediei. Era lovit, ciobit și plin de zgârieturi. ”Dacă salvez aparatul, îl salvez și pe Alex”, spunea atunci Cabral care încă spera la o minune. 

 

 

Mai multe articole despre:
colectiv incendiu colectiv victime colectiv